Raed Arafat a anunţat ce se va întâmpla cu primul român infectat cu coronavirus

Raed Arafat era prezent în studioul Observator atunci când a venit vestea că un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a precizat că românul va rămâne în carantină în Japonia și va fi tratat de medicii niponi.

“Se tratează în Japonia, e procedură. E preluat de la nava respectivă, se tratează într-un centru medical japonez așa cum se tratează toți pasagerii care au fost testați pozitiv pe nava aceea. Nu se aduce în România având în vedere distanța, având în vedere unde este. Vor rămâne în carantină, asta e decizia autorităților japoneze care e de înțeles și e una corectă”, a declarat Raed Arafat.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess a fost depistat pozitiv cu coronavirus, în urma unei informări a ministerului de Externe al Japoniei.

“Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus.

Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români”, precizează MAE, într-un comunicat.

Vezi: ALERTĂ | A fost confirmat PRIMUL ROMÂN cu CORONAVIRUS!

loading...
Loading...
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *