“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Radu Tudor: Decizie de ultimă oră a NATO despre Romania și Polonia

62245569

Radu Tudor anunță că Agenția de Sprijin și Achiziții a NATO (NSPA) va sprijini România și Polonia să își consolideze autoapărarea și să susțină obiectivele generale de apărare ale NATO.

”Agenția de Sprijin și Achiziții a NATO (NSPA) a decis sa sprijine managementul ciclului de viață al Sistemului de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), în cadrul Parteneriatului de sprijin pentru artilerie și rachete (ARMS). NSPA va sprijini România și Polonia să își consolideze autoapărarea și să susțină obiectivele generale de apărare ale NATO.

Prin programul său Air & Land Combat System, NSPA va construi o structură de sprijin logistic pentru membrii fondatori ai parteneriatului, România și Polonia, bazându-se pe organizarea solidă și experiența deja existentă pentru Sistemul de lansare multiplă de rachete (MLRS) și exploatând aspecte comune cu sistemele MLRS M270A1/ și A2.

România este prima națiune europeană care achiziționează lansatoare HIMARS
România este prima națiune europeană care achiziționează lansatoare HIMARS. Țara a gestionat achiziția prin Foreign Military Sales (FMS), pentru a primi cincizeci și patru de lansatoare și diverse sisteme de rachete cu lansare multiplă ghidată și sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) pentru a echipa trei batalioane și a oferi capacitatea de sprijin indirect de foc. Primele livrări au început în 2021.

Polonia a achiziționat, de asemenea, prin FMS 20 HIMARS și diferite sisteme GMLRS și ATACM, printre alte echipamente conexe. Primele livrări sunt planificate pentru 2023. HIMARS va extinde capacitatea Poloniei de a-și consolida apărarea patriei și de a descuraja amenințările regionale.

În coordonare cu ambele națiuni, NSPA va dezvolta un plan de sprijin pe termen lung bazat pe nevoile acestora și va stabili FMS necesare și contracte comerciale exploatând punctele comune, nu numai între România și Polonia, ci și cu alte națiuni ARMS precum Finlanda, Statele Unite sau Marea Britanie.

M142 HIMARS, fabricat de Lockheed Martin, este o unitate de foc mobilă unică, ce oferă lovituri de precizie cu rază lungă de acțiune. Pe lângă familia de muniții MLRS, HIMARS poate transporta un singur pachet de șase rachete MLRS sol-sol sau un sistem de rachete tactice ale armatei (ATACMS) pe camionul M1140 FMTV, de 5 tone. Raza de tragere HIMARS se întinde de la +70 km (GMLRS) până la 300 km (ATACMS)”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.