Radu Mazăre iese din închisoare?! Răsturnare majoră de situație!

Radu Mazăre a cerut rejudecarea dosarului pentru care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, chemând Curtea de Apel în judecată. Argumentațiile fostului primar de la Constanța invocă fapte cât se poate de reale.

Radu Mazare solicită rejudecarea dosarului ”Retrocedărilor de pe litoral”, în care a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la 9 ani de închisoare. Fostul primar al orașului Constanța invocă faptul că era fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic, iar procesul s-a judecat în lipsa sa.

Cererea lui Radu Mazăre a fost depusă pe 18 iunie 2019 la Curtea de Apel București și a avut primul termen de judecată pe 6 septembrie. Cazul a fost amânat pentru data de 10 octombrie, anunță ziare.com.

Astfel, Mazăre susține că el a plecat din România în decembrie 2017, moment în care Curtea de Apel București încă nu motivase condamnarea dată în faza de fond a procesului: 4 ani cu suspendare pentru abuz în servicu. Dosarul său a ajuns la Înalta Curte pe 14 august 2018, iar decizia definitivă, prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, a venit pe 8 ianuarie 2019.

Fostul primar spune că el a solicitat azil politic în Madagascar de cum a ajuns acolo, iar pe 27 decembrie 2017 a primit calitatea de rezident și cea de solicitant de azil. Chiar și așa, pe 8 mai 2019, el a fost arestat de Interpol în Madagascar, iar la 20 mai 2019 a fost adus în România, la solicitarea autorităților române.

”Statutul meu de rezident în Republica Madagascar, precum și statutul meu de solicitant de azil – pe temei de discriminare politică și pe motiv de nerespectare a drepturilor fundamentale ale omului în materia dreptului la un proces echitabil – au reprezentat motive temeinice pentru care subsemnatul nu am putut fi prezent la judecarea în faza apelului a dosarului 6536/2/2008 și motiv pentru care judecata apelului s-a desfășurat în lipsa mea” explică Radu Mazare în cererea de chemare în judecată.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *