Radu Mazăre, adus la ICCJ pentru revocarea mandatului de arestare. Avocat: „E o formalitate!”. Procuror: „A sfidat Justiția!”

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, marți, cu privire la mandatul de arestare preventivă a lui Radu Mazăre, emis în 2018 după ce fostul edil a fugit din țară în Madagascar.

UPDATE. Radu Mazăre rămâne cu măsura arestului preventiv, după pronunțarea instanței.

”În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală rap.la art.208 alin.4 Cod de procedură penală, menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 06 iunie 2019 până la data de 04 august 2019, inclusiv. În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală rap. la art. 242 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cu drept de contesta?ie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 04 iunie 2019.”, se precizeaza în decizie.

Citiți și:  ICCJ A DECIS: Pedeapsă MAI GREA pentru hoțul cu masca sanitară pe față

Radu Mazăre a fost adus la ICCJ, unde avocații acestuia au arătat instanței că nu se mai justifică menținerea acestuia în arrest preventive, având în vedere că fostul edil a primit deja o condamnare definitiivă în dosarul Retrocedării plajelor, iar dosarul Polaris a primit o primă pedeapsă pe fond.

Mazăre a fost introdus în boxa arestaților, în sala Secțiilor Unite de la ICCJ. Fostul edil purta un sacou gri, în dungi, și o pereche de jeanși. „Domnule Președinte, onorată Instanță, sunt de accord cu cele susținute de avocatul meu și vă rog să îmi revocați mandatul în acestă cauză”, a declarat Radu Mazăre în fața judecătorilor.

Ioana Focșa, avocata fostului edil, a pledat pentru revocarea mandatului de arestare deoarece – spune ea – ar fi o formalitate din moment ce clientul ei a primit deja o condamnare.

Citiți și:  ICCJ A DECIS: Pedeapsă MAI GREA pentru hoțul cu masca sanitară pe față

„La termenul anterior (n.r. – din 21 mai) am lăsat la aprecierea dumneavoastră, deoarece fusese arestat pe data de 8 mai. Astăzi aș spune, și vă solicit să dispuneți revocarea mandatului pentru că știm cu toții că a fost prezent la toate termenele până în 2018. Scopul măsurii preventive nu mai poate fi atins în niciun mod. În dosarul acesta a fost condamnat deja pe fond și ar fi o formalitate să venim pentru prelungire din 30 în 30 de zile”, a spus avocata Ioana Focșa în sala de judecată.

Procurorul de ședință a declarat că temeiurile avute în vedere la luarea măsurii arestării subzistă și în prezent. (Mazăre – n.r. ) a avut o conduit de sfidare a justiției”, a declarat procurorul de ședință.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.