Radicalii ucrainieni ameninta cu atentate TERORISTE antirusesti

sectorul-de-dreapta

Serviciile de securitate din Ucraina au consolidat paza la magistralele de gaz, după ce liderul grupării radicale “Sectorul de dreapta” a ameninţat că adepţii săi vor arunca în aer conducetele care traversează ţara, “pentru a împiedica Rusia să profite de pe urma tranzitului gazelor prin ţara noastră în exporturile către Europa”.

Declaraţiile lui Dmytri Yarosh au fost făcute duminică, în ziua în care cetăţenii din provincia separatistă Crimeea au votat în proporţie de peste 95 la sută unirea cu Federaţia Rusă.

“Dacă bocancii soldaţilor ruşi calcă pe pământul nostru, vom face tot posibiliul ca ocupantul să plătească scump”, a declarat liderul “Sectorului de dreapta”, una din cele mai militante şi radicale grupări care au activat în timpul protestelor din această iarnă împotriva preşedintelui pro-rus Ianukovici.

Citiți și:  Ron Paul: Coronavirus este noul „terorism”

“Rusia face bani pompând petrol şi gaze către Occident prin conducetele noastre, aşa că vom distruge aceste magistrale, cu scopul privării inamicului de o sursă importantă de finanţare”, a continuat acesta.

În urma ameninţărilor, autorităţile din Kiev au sporit paza la conductele de gaz.

În acelaşi timp, în urmă cu câteva zile, un tribunal din Rusia a emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Yarosh, acesta fiind acuzat că ar fi justificat public folosirea metodelor teroriste în lupta politică.Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile