Rabin: “Coronavirusul nu va dispărea până ce nu va fi construit cel de-al treilea templu”

“Iar David i-a construit un mizbayach lui Hashem şi a făcut ofrande arse pentru bunăstare. Hashem a răspuns pledând pentru pământ, iar ciuma împotriva lui Yisrael a fost săvârşită.” II Samuel 24:25 (The Israel Bible™)

S-a scris pe situl Har-Habait că rabinul Aryeh Lipo, un profesor de studii religioase care a candidat pentru Likud în 2014, a ţinut o prelegere la Muntele Templului joia trecută care a evocat un tratament puternic pentru pandemia globală de coronavirus.

“Noi suntem aici la Muntele Templului, şi înălţăm o rugăciune pentru vindecarea întregii lumi,” a spus rabinul Lipo. “Templul este coroana, aşa cum este tefillin-ul pe capul evreului.”

Apoi el l-a citat pe profetul Isaiah care a comparat Muntele Templului cu o coroana.

În zilele ce vor urma, Muntele lui Hashem va sta ferm deasupra munţilor ca un turn deasupra dealurilor; Şi toate naţiile se vor uita la el cu bucurie. Isaiah 2:2

“Iar ‘corona’ înseamnă în toate limbile, coroană,” a spus rabinul Lipo. “Boala a venit să ne amintească că adevărata coroană a lumii lipseşte. Ce va opri coronavirusul ne-a fost predat de către Regele David.”

Şi David a construit acolo un mizbayach pentru Hashem şi a dat ofrade arse pentru bunăstare. Hashem a răspuns pledând pentru pământ, şi astfel s-a înfăptuit pesta împotriva lui Yisrael. II Samuel 24:24

“Facă-se voia Domnului că noi merităm să construim o coroană şi un palat pentru Singurul Rege,”, a spus rabinul Lipo. “Cu voia Domnului, această coroană va proteja lumea de corona.”

Rabinul a relatat că o chinezoaică tocmai a urcat la Muntele Templului unde li s-a alăturat în rugăciunea pentru construirea celui de-al Treilea Templu.

“Deci noi îi cerem Celui Sfânt, Binecuvântat fie El să domnească din palatul său astfel încît va avea o coroană adevărată pentru a îndepărta ‘corona’ bolilor care cauzează atât de multă suferinţă.”

Rabinul a notat că într-un inspirat act de protest, sute de evrei care se identificau ca fiind seculari au purtat tefillin-ul în Tel Aviv cu zece zile în urmă.

“Peste tot în Israel, evreii respectă porunca de a purta coroana de tefillin. Dar există un loc în Israel, singurul loc din lume, unde este practic interzis, împotriva legii, să pui un tefillin pe capul evreului. Acel loc este în coroana tuturor munţilor; Ierusalim.”

Rabinul Lipo a cerut guvernului Israelului să respecte legea care cere egalitate pentru toate religiile în locurile sacre din Israel.

“Suntem asiguraţi că întorcând coroana de tefillin la Muntele Templului vom alunga coroana suferinţei, coronavirusul, din lume.”

Traducerea: Costin Ştirbu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *