Putin trimite o undă de șoc în întreaga lume. Va declansa o criza nucleara?

Rusia transmite un val de panică în toate țările NATO. Dacă Putin va schimba doctrina militară a țării, riscul unui război nuclear crește exponențial.

Un semnal extrem de îngrijorător cu privire la intențiile lui Vladimir Putin vine din mediul academic al Rusiei. E vorba de o publicație trimestrială numită „Forțele Aerospatiale”. Teorie și practică ”. În această revistă de specialitate, profesorii de la Academia Forțelor Aeriene propun ca Rusia să adopte extrem de periculoasa concepție a loviturii preventive pentru a contracara strategia NATO.

Această strategie a NATO reprezintă, potrivit experților ruși. o amenințare existențială pentru securitatea națională a Rusiei.

Autorii analizei subliniază rolul pe care noile rachete hipersonice Kinzhal,trebuie să-l joace în această lovitură preventivă. Asta datorită capacității acestor rachete de a păcăli radarelor inamice și sistemele apărare antiaeriană.
Proesorii susțin, de asemenea, că avioanele și fără echipaj dronele ar putea, de asemenea, de asemenea, să olosească arme cu laser pentru a deteriora echipamentele neprotejateale inamicului.

„Rusia este capabilă să treacă de la descurajarea nucleară la o politică de intimidare a potențialilor dușmani cu distrugeri grele și complexe provocate de toate tipurile de arme, ca parte a acțiunilor preventive în fața amenințării războiului împotriva Federației Ruse”, notează The Moscow Times.

Să nu credeți că această schimbare de concepție militară e o creație a unor experți militari pe care nu-i bagă nimeni în seamă.

Ideea pare să fi luat naștere la Ministerul Apărării. Faptul că a fost făcută publică, chiar și într-o revistă de specialitate, pare să arate că Putin e tentatsă forțeze nota cu NATO.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!