“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Putin taie in carne vie. Șeful Serviciului 5 din cadrul FSB, încarcerat într-o închisoare keghebistă

b5290a61140941c2ad5c0cd97a24f7ea

Securistul lui Putin, acuzat de eșecul din Ucraina, a ajuns la închisoarea KGB-ului, Lefortovo: potrivit jurnalistului rus de investigații Andrei Soldatov, general colonelul Serghei Beseda, șeful unei importante direcții din cadrul FSB, este închis în cea mai infamă temniță a KGB-ului.

Jurnalistul Andrei Soldatov are peste 13.000 de urmăritori pe Twitter. El este frecvent citat în presa internațională, iar Edward Snowden l-a definit drept cel mai important critic al aparatului rusesc de supraveghere.

Securistul lui Putin a ajuns la închisoarea KGB-ului
„Actualizare despre generalul Serghei Beseda, șeful Serviciului al V-lea al FSB, plasat în arest la domiciliu în martie: potrivit surselor noastre, el a fost transferat la închisoarea Lefortovo. Cazul său este investigat de Departamentul de Investigații Militare al Comitetului de Investigații (GVSU SK)”, a scris Soloviov pe Twitter.

La 11 martie, Soldatov a fost primul jurnalist care a anunțat că Serghei Beseda, care conduce Serviciul 5 din cadrul FSB (serviciul rus de securitate internă), precum și adjunctul său, ar fi fost plasați sub arest la domiciliu. Soldatov nu a precizat care ar fi fost motivul și a citat doar „surse din interiorul” FSB. Ulterior, s-a afirmat că Putin l-a considerat pe Beseda vinovat pentru dezastrul ofensivei din zona Kiev.

Lefortovo, cea mai cumplită închisoare keghebistă
Serviciul 5 este aripa externă a FSB, deși această structură ar trebui să se ocupe doar de securitatea internă.

În februarie 2022, The Guardian scria despre el și despre structura pe care o conduce: „Responsabilitatea pentru Ucraina în cadrul FSB revine celui de-al cincilea serviciu al său, responsabil pentru operațiunile de informații din fostele state sovietice. Liderul său este Serghei Beseda, care este pe lista persoanelor sancționate de SUA, UE și Marea Britanie încă din 2014”.

Site-ul Intelnews.org a arătat că direcția pe care o conducea Beseda, definită drept „a treia agenție de spionaj” – celelalte două fiiind FSB și SVR, spionajul extern – se ocupă de lista „ucide/ capturează” din rândul actualei conduceri politice a Ucrainei.

Lefortovo, unde ar fi ajuns Beseda, era cea mai dură închisoare a KGB-ului. Acum, ea este controlată de FSB și are un regim extrem de strict. Doar avocații îi pot vizita pe cei închiși aici, iar scrisorile sunt citite.

SURSA: defapt.ro/comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.