Putin, mutare SOC: solicitare de ULTIMA ORA pentru Consiliul European

Președintele rus Vladimir Putin, în timpul unei conversații telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat poziția Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a informat luni serviciul de presă al Kremlinului. „Aspectele umanitare ale situației actuale au fost discutate în mod substanțial”, se spune în mesaj, relatează Interfax.

Potrivit serviciului de presă, Putin, în special, „a subliniat că armata rusă ia toate măsurile posibile pentru a salva viețile civililor”. „Principala amenințare vine de la formațiunile naționaliste, care folosesc în esență tacticile teroriștilor, ascunzându-se în spatele populației civile”, se arată în comunicat.

„S-a remarcat că Forțele Armate Ruse au declarat deja de mai multe ori un regim special pentru evacuarea populației de-a lungul coridoarelor umanitare. În același timp, batalioanele naționale ucrainene împiedică acest lucru recurgând la violență împotriva civililor și a diferitelor tipuri de provocări”, a spus serviciul de presă.

Citiți și:  APELUL venit în miez de noapte de la președintele SUA: Ar trebui să plece ACUM din Ucraina

Președintele Rusiei „a cerut Uniunii Europene să aducă o contribuție reală la salvarea vieților oamenilor, să facă presiuni asupra autorităților de la Kiev și să le oblige să respecte dreptul umanitar”, se arată în comunicat. Putin „a dat, de asemenea, o evaluare a cursului negocierilor cu reprezentanții Kievului, confirmând binecunoscutele cereri rusești”, a adăugat serviciul de presă.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *