Putin și-a dat acordul! Mutare absolut surprinzătoare la Moscova!

Mutare absolut surprinzătoare la Moscova! Totul s-ar face sub atenta supraveghere a lui Vladimir Putin, având în vedere că vorbim despre un comitet care răspunde direct președintelui. Rusia ar plănui să înființeze un nou tribunal internațional, în contextul războiului din Ucraina.

Vladimir Putin e gata să le dea replica ucrainenilor!

Rușii vor să înființeze un tribunal internațional, pentru a-i judeca pe ucrainenii care ar fi comis crime de război
Mai exact, este vorba despre tribunalele care îi judecă pe militarii ruși pentru crimele comise în timpul invaziei din Ucraina.

Acum, Rusia ar fi pregătită, la rândul său, să înființeze un tribunal internațional pentru a judeca soldați ucraineni.

Pe banca acuzaţilor ar putea ajunge peste 200 de ucraineni pentru presupuse crime împotriva umanităţii, relatează agențiile de presă Reuters, DPA și EFE.

Acest nou tribunal s-ar putea afla sub conducerea unei organizaţii partenere a Rusiei, afirmă şeful Comitetului de anchetă rus, Aleksandr Bastrîkin, într-un interviu publicat luni, 25 iulie, de către cotidianul guvernamental Rossiiskaia Gazeta.

Ce țări ar putea participa, alături de Rusia, la acest tribunal internațional?
Oficialul rus spune că ar fi „mult mai potrivit” ca această problemă să fie rezolvată cu partenerii Rusiei. El a indicat organizații internaționale precum Comunitatea Statelor Independente (CSI), Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) sau grupul țărilor BRICS, format din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Citiți și:  Dinamica puterii se resetează. Noul vasal al Chinei: Vladimir Putin / Politico

Bolivia, Iran şi Siria, printre altele țări, şi-au exprimat deja interesul de a participa la acest tribunal internațional, a mai declarat Aleksandr Bastrîkin.

„Crearea tribunalului şi a statutului său s-ar putea realiza printr-un acord între Rusia, ţările membre ale acestor organizaţii şi republicile populare Doneţk şi Lugansk. (…)

În cadrul investigaţiilor preliminare s-a stabilit că peste 220 de persoane, inclusiv membri ai comandamentului Forţelor armate ale Ucrainei, au participat la crime împotriva păcii şi securităţii omenirii, crime care nu se prescriu”, a mai spus şeful Comitetului de anchetă rus.

Acest comitet are în lucru mai bine de 1.300 de dosare penale pentru crime împotriva populaţiei civile din regiunea ucraineană Donbas. Dosarele sunt împotriva a peste 400 de persoane, membri ai armatei ucrainene, ai conducerii politice, ai unor asociaţii naţionaliste radicale şi ai unor formaţiuni armate.

Citiți și:  Rețeaua de agenți a lui Putin! Bogdan Teodorescu despre cele trei categorii de agenți

Au fost aduse acuzaţii împotriva a 92 de comandanţi militari şi a subordonaţilor acestora, iar alte 96 de persoane, între care 51 de comandanţi ai unităţilor Forţelor armate ale Ucrainei, sunt căutate.

Un dosar penal deschis de Comitetul rus de anchetă vizează România
Mai mult, sunt investigați și cetățeni străini (britanici, americani, canadieni, olandezi şi georgieni) pentru activități mercenare, ei fiind acuzați că au luptat de partea Ucrainei în acest conflict.

Doi britanici şi un marocan au fost deja condamnaţi la moarte de separatiştii proruşi din Doneţk. Procedura de apel este încă în curs.

Aleksandr Bastrîkin a mai dezvăluit, în interviul acordat Rossiiskaia Gazeta, că au fost lansate și opt dosare penale pentru atacuri asupra ambasadelor ruseşti sau a altor reprezentanţe din Olanda, Irlanda, Lituania, Republica Cehă, Polonia, România şi Franţa.

Comitetul rus de anchetă este un organism judiciar creat în ianuarie 2011 și care se subordonează direct lui Vladimir Putin.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu