Putin, SEMNAL după exploziile din Transnistria. News alert

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu planifică vreo discuţie cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat pentru presa rusă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Unimedia.info, relatează Agerpres.

”Nu, la momentul actual nu este planificat vreun dialog. Nu avem în plan”, a răspuns Peskov, întrebat despre posibilitatea unei discuţii cu preşedinta Republicii Moldova “în contextul ultimelor situaţii din Transnistria”.

Kremlinul urmăreşte cu atenţie situaţia din regiunea transnistreană, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin.

La rândul său, preşedintele comitetului din parlamentul de la Moscova pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), Leonid Kalaşnikov, a declarat că ”evenimentele din Transnistria reprezintă o provocare menită să atragă Rusia în ostilităţile din regiune”.

Citiți și:  Răsturnare de situație în plin război. Armata ucraineană se preda treptat

În acest timp, consiliul de securitate al regiunii separatiste Transnistria a raportat marţi un al treilea ”atac terorist”, acesta fiind comis asupra unei unităţi militare din apropiere de Tiraspol, relatează agenţia TASS, citată de Reuters şi EFE.

Precedentele două atacuri au vizat sediul ministerului securităţii transnistrean şi două antene radio. ”Au fost trei atacuri în Transnistria. Au tras cu lansatoare de grenade împotriva clădirii Ministerului Securităţii Statului, au fost două explozii la centrul radioteleviziunii din localitatea Maiak şi au atacat de asemenea o unitate militară în Parcani”, a transmis serviciul de presă al preşedintelui regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram.

Citiți și:  Putin A EXPLODAT: Rusia va riposta puternic și dureros

Preşedinta Maia Sandu a convocat marţi după-amiază o reuniune a Consiliului de Securitate al Republicii Moldova.

Sursa: stiripesurse.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu