Putin, reacție IN PREMIERA cu privire la armele trimise de americani Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin a comentat în premieră decizia SUA de a furniza Ucrainei noi arme. Potrivit șefului statului rus, sistemele rusești de apărare antiaeriană „sparg ca pe nuci” armele ucrainenilor, relatează Rossiya 1.

„Sistemele de apărare aeriană le sparg ca apărare antiaeriană pe nuci”, a declarat Putin într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin. Potrivit acestuia, forțele armate ruse au dezactivat „zeci” de echipamente militare de fabricație străină.

Anterior, președintele SUA, Joe Biden, a semnat o lege care prevede acordarea de asistență militară și umanitară Kievului în valoare de 40 de miliarde de dolari. În viitorul apropiat, Ucraina ar trebui să primească sisteme avansate de armament, în special artilerie cu rază lungă de acțiune.

Vicepreședintele Academiei de Științe ale Rachetelor și Artileriei din Rusia, analistul militar și politic Konstantin Sivkov, a declarat că „nu înțelege isteria” asociată cu furnizarea acestui MLRS Ucrainei și a reamintit că Ucraina dispune deja de sisteme mult superioare HIMARS. Vorbim despre MLRS Smerch cu o rază de tragere de 70 de kilometri și un focos de 250 kg, în timp ce HIMARS în configurația actuală va avea de fapt o rază de tragere de până la 40 de kilometri, un focos de aproximativ 100 kg.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *