Putin pe urma lui Biden: introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Rusia a adăugat vaccinul împotriva coronavirusului programului național de vaccinare, relevă agenția Novinite de la Sofia, citând TASS. Conform sursei citate, decizia s-a făcut prin ordinul ministrului sănătății, Mihail Murașko.

Documentul a fost publicat pe siteul Ministerului Sănătății. Conform acestuia, vaccinarea se va face pe categorii prioritare: în primul rând, cetățenii care au împlinit 60 de ani, apoi urmează angajații în sistemele medicale, educaționale și sociale, cetățenii internați în instituțiile sociale, pacienții cu boli cronice – inclusiv cele pulmonare, cardiovasculare, diabet și obezitate -, precum și rezidenții orașelor care au o populație de cel puțin 1 milion de locuitori.

Ordinul prevede și vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 17 ani, dar numai după o cerere scrisă din partea părintelui sau reprezentantului legal.

Citiți și:  Austria publică detaliile PLANULUI de vaccinare obligatorie anti-Covid

În același timp, Duma de stat discută un proiect de lege pentru introducerea necesității unui cod QR pentru intrarea la evenimente din zona publică.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.