Putin, mesaj ULUITOR pentru ucraineni

Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei care marchează înfrângerea armatei naziste și a ținut să menționeze, referitor la războiul din Ucraina, că victoria îi va aparține, la fel cum s-a întâmplat în 1945. Cu o mare dovadă de cinism el le-a urat ucrainenilor un viitor pașnic.

Vladimir Putin a transmis, duminică, 8 mai, un mesaj de felicitare, cu ocazia celei de-a 77-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste, liderilor şi cetăţenilor din mai multe ţări ex-sovietice, dar şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei, transmite EFE.

„Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat cot la cot pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră. Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe popoarelor din diferite ţări. Îmi doresc ca noile generaţii să fie demne de amintirea taţilor şi bunicilor lor. Este nevoie să conservăm şi să transmitem (…) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie”, a declarat Vladimir Putin.

Citiți și:  Amenințări dure venite din Rusia! Ce se intampla cu transporturile NATO de arme către Ucraina

Urare cinică pentru ucraineni
Putin dă de înțeles că nu va renunța la atacurile din Ucraina. „Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul. Datoria noastră sacră este de a-i împiedica pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi în ceea ce Moscova numeşte „Marele Război patriotic” să-şi ia revanşa”, a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin le-a urat tuturor locuitorilor din Ucraina „un viitor paşnic şi drept”. Asta după ce le-a distrus țara, iar bombele armatei ruse au ucis mulți civili. În plus atacurile în anumite zone din Ucraina ar fost intensificate, iar sâmbătă au fost bombardate școli și muzee.

Mesaj trimis în mai multe țări
Agenția EFE notează că felicitările au fost adresate guvernelor şi popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, R.Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, dar şi autoproclamatelor republici Abhazia şi Osetia de Sud.

Citiți și:  Europa, în pericol. Planul ascuns al lui Vladimir Putin!

În plus, Putin i-a felicitat pe liderii şi pe cetăţenii autoproclamatelor „republici populare” Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova în 21 februarie, cu doar trei zile înainte de declanșarea invaziei în Ucraina. Putin a transmis același mesaj și locuitorilor Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări, care şi-au manifestat interesul de a adera la NATO.

Luni, 9 mai, la Moscova va fi organizată o paradă militară care să marcheze victoria împotriva Germaniei naziste. Analiștii militari se așteaptă ca Vladimir Putin să proclame o victorie în Ucraina, chiar dacă aceasta nu există. Mai este și o a doua variantă: Să declare oficial război Ucrainei pentru că atacurile de până acum au fost numite „operaţiuni militare speciale”.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.