Putin, înjunghiat pe la spate. Trădare supremă!

Vladimir Putin are parte de o lovitură cumplită! Anunțul a fost făcut chiar la Sankt Petersburg, în cadrul Forumului Economic Internațional.

Lovitură cumplită pentru Vladimir Putin! I-a zis direct în față. Au luat decizia
Mai precis, președintele din Kazahstan, Kassym-Jomart Tokayev, a transmis că nu recunoaște legitimitatea „cvasi-statelor” DNR și LNR. Acesta a făcut anunțul în prezența lui Vladimir Putin, la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

De asemenea, Tokaev vorbit și despre integritatea teritorială a statelor și dreptul unei națiuni la autodeterminare. Potrivit președintelui din Kazahstan, dreptul națiunilor la propriul stat și dorința lor de a se separa de granițele de stat deja existente vor duce la împărțirea lumii.

Astfel, susține Tokaev, ONU ar putea avea 500-600 de noi entități, în loc de 193 de state membre, ceea ar duce la haos.

„Din acest motiv, nu recunoaștem nici Taiwan, nici Kosovo, nici Osetia de Sud, nici Abhazia. Și se pare că acest principiu va fi aplicat teritoriilor quasi-statale, care, în opinia noastră, sunt Lugansk și Donețk. Acesta este un răspuns sincer la întrebarea ta sinceră”, a transmis Tokayev.

Kazahstanul va respecta sancțiunile
Acesta a vorbit anterior și sancțiunile impuse de țările occidentale împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei. La momentul respectiv, Tokayev a promis că țara lui va adera la toate restricțiile și va respecta obligațiile aliate.

„Sancțiunile sunt sancțiuni, nu ar trebui să le încălcăm, mai ales că primim notificări că în caz de încălcare a acestora, asupra economiei noastre vor urma așa-zise sancțiuni secundare din Occident”, a spus Tokayev.

Vorbind despre relațiile cu Rusia după introducerea trupelor CSTO în timpul revoltelor din ianuarie, Tokayev a remarcat că în Rusia unii oameni prezintă greșit situația cu introducerea CSTO în timpul evenimentelor din ianuarie, susținând că Moscova a „salvat” Kazahstanul.

„Pentru prima dată în 30 de ani, CSTO s-a dovedit cumva trimițând un contingent limitat în Kazahstan. Și, subliniez, nu Rusia, ci Organizația Tratatului de Securitate Colectivă. În Rusia, unii oameni denaturează toată această situație, argumentând că, spun ei, Rusia a „salvat” Kazahstanul, iar acum Kazahstanul trebuie pentru totdeauna „să servească și să se închine la picioarele” Rusiei. Cred că acestea sunt argumente complet nejustificate, departe de realitate”, a conchis Kassym-Jomart Tokayev.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *