“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Putin îl copiază pe Ceaușescu. Rusii, strigat de ajutor. Se cere intervenția de urgență

praesident putin

Vladimir Putin, solicitat să pună capăt persecuțiilor și represiunii împotriva jurnaliștilor din presa independentă din Rusia.

Mai multe organizații media din Rusia au solicitat lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare deschisă, să pună capăt campaniei de represiune împotriva redacțiilor independente sau critice față de putere. Informația a fost prezentată de agenția de presă France Presse.

În ultimele luni, mai multe instituții media și jurnaliști independenți au fost au fost declarați drept „agenţi ai străinătăţii”. Acest statut implică supunerea la mai multe constrângeri administrative și sancțiuni cu amenzi foarte consistente. De asemenea, mai mulți reporteri au fost vizați de anchete penale şi percheziţii.

„O campanie de distrugere a mass-media neguvernamentale şi presiuni împotriva jurnaliştilor în desfăşurare”, au denunţat semnatarii acestei scrisori. Documentul a fost adresat atât lui Vladimir Putin, la Kremlin, cât și mai multor responsabili guvernamentali de nivel înalt.

„Cerem revizuirea deciziilor cu privire la închiderea redacţiilor colegilor noştri”, se mai arată în text.

Documentul a fost publicat de către revista Novaia Gazeta, ediţia rusă a Forbes și de sindicatul jurnaliştilor ruşi şi muncitorilor din mass-media.

Autoritățile au trecut la represiunea presei independente
De la întoarcerea în Rusia şi arestarea opozantului Aleksei Navalnîi în ianuarie și, mai ales, odată cu apropierea alegerilor legislative programate pentru luna septembrie, autorităţile ruse au înmulţit procedurile de persecuție care vizează opoziţia politică și mass-media independentă.

Mai multe redacţii, mai ales canalul de televiziune independent Dojd, site-ul Meduza şi mass-media de investigaţie, au fost declarate „agenţi ai străinătăţii”. Acest lucru face ca veniturile din publicitate să fie mai reduse, deoarece toate aceste publicații sunt obligate să indice noua titulatură în paginile lor. Chiar și atunci când vine vorba despre o postare pe Twitter sau pe alte rețele de socializare.

Lista „agenţilor străinătăţii” vizează organizaţiile străine finanţate din exterior și care, potrivit autorităților, ar desfășura „activități politice” în Rusia.

Și alte organizații media au fost blocate
Alte organizații media legate de ex-oligarhul. aflat în exil, Mihail Hodorkovski au fost de asemenea recent blocate. Acestea au fost declarate „organizaţii indezirabile”, un alt statut care îi expune pe membrii lor la urmărirea penală.

Rusia a fost acuzată de la venirea la putere a lui Vladimir Putin, în anul 2000, că reduce la tăcere libertatea de exprimare în mass-media. ONG-ul Amnesty International a acuzat Kremlinul că vrea „eradicarea jurnalismului imparţial şi a investigaţiilor” jurnalistice.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.