Putin este terminat! Se răstoarnă soarta războiului

Serviciul de Spionaj din Ucraina vine cu vești noi în ceea ce privește producția de tancuri din țara cu care se află în război. Potrivit acestuia, Rusia nu își mai permite să construiască noi blindate. În schimb, se concentrează pe renovarea tancurilor avariate în Ucraina.

Vladimir Putin este terminat! Rusia nu mai are bani, nici materiale. Anunțul venit chiar acum
Serviciile secrete ucrainene spun că una dintre fabricile ruse care se ocupă cu fabricarea tancurilor se confruntă cu probleme din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, în urma invadării Ucrainei începând cu data de 24 februarie.

Așadar, fabrica Uralvagonzavod, care se află în Nijni Taghil, încearcă să asambleze cunoscutele tancuri ale armatei ruse – T32, notează Realitatea.md.

Serviciile secrete ucrainene spun că această companie s-a confruntat cu mai multe probleme financiare, motiv pentru care producția echipamentelor militare a încetinit.

”De la începutul războiului din Ucraina, compania s-a confruntat cu numeroase probleme financiare.

Creșterea ratelor dobânzilor la împrumuturi, lipsa fondurilor pentru deservirea împrumuturilor în valută, creșterea prețurilor la materiale și componentelor – acestea și alte probleme au complicat semnificativ producția majorității tipurilor de echipamente militare”, spun serviciile secrete ucrainene.

De asemenea, partea ucraineană mai spune că tehnica nouă nu se asamblează în prezent.

Pe de altă parte, serviciile secrete ucrainene spun că responsabilii ruși pentru Apărare au decis ca angajații acestei companii să se ocupe, momentan, de renovarea blindatelor avariate în Ucraina.

Ucraina va primi tancuri din partea ţărilor NATO
De cealaltă parte, Ucraina va primi tancuri din partea țărilor membre ale Alianței Nord Atlantice, spune secretarul de presă al Departamentului american al Apărării, John Kirby.

Vestea a venit în cadrul unui briefing de presă. Totodată, cu această ocazie, oficialul american a mai adăugat că furnizarea de arme va începe imediat, însă nu a dat mai multe detalii în acest sens.

În ceea ce privește pachetul de armament care va merge spre Ucraina, oficialul american precizează că este vorba despre 800 de milioane de dolari către Ucraina.

În același timp, SUA urmează să trimită și 200 de transportoare blindate M113, 11 elicoptere Mi-17 și 300 de drone Switchblade la Kiev, informează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby a detaliat pe scurt ce înseamnă aceste arme și ce impact vor avea asupra conflictului din Ucraina. Potrivit acestuia, este vorba de 18 tunuri M777 Howitzer, piese de artilerie de ultimă generaţie folosite până de curând de armata americană în Afganistan, însoţite de 40.000 de obuze de 155 mm, 10 radare anti-artilerie mobile AN/TPQ36 şi două radare antiaeriene AN/MPQ64 “Sentinel”.

În același timp, noua tranșă de echipamente militare mai include şi 300 de drone “kamikaze” Switchblade, precum şi 500 de rachete Javelin şi “mii de alte sisteme antitanc”, la care se adaugă 200 de vehicule blindate M113 şi 100 de vehicule blindate uşoare Humvee, a mai adăugat oficialul american.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *