Putin e terminat! I se pregătește lovitura TOTALA

Lovitură pentru Rusia! Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, va fi terminat când va auzi ce i s-a pregătit! Este anunțul momentul! Va fi un mare eșec pentru Rusia.

Suedia vrea să depună săptămâna viitoare o cerere de aderare la NATO, urmând astfel exemplul Finlandei, care și-a rescris politica de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat joi cotidianul Expressen.

Parlamentul Suediei va dezbate luni situația de securitate, iar premierul Magdalena Andersson va convoca apoi o ședință specială a cabinetului, în cadrul căreia va fi luată decizia oficială de a depune cererea, a precizat Expressen, citând surse anonime.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numește “operațiune militară specială”, atât Suedia, cât și Finlanda au fost început să caute o mai mare securitate prin aderarea la NATO și să renunțe la decenii de neutralitate.

O revizuire a politicii de securitate suedeze, care implică toate partidele, urmează să își prezinte mâine concluziile, iar social-democrații aflați la putere încă dezbat dacă să schimbe politica și să sprijine o cerere de aderare.

Citiți și:  NATO ne aruncă în război. România, obligată să doneze armament Ucrainei

Partidul urmează să ia o decizie duminică, relatează Reuters.

Finlanda vrea să adere cât mai repede la NATO
Președintele și prim-ministrul Finlandei au declarat joi că țara lor trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO “fără întârziere”, o schimbare majoră de politică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.

Anunțul reprezintă un mare eșec pentru Rusia, care a încercat parțial să justifice invazia Ucrainei ca mijloc de a se proteja de expansiunea NATO spre est.

Finlanda, care are o graniță de 1.300 km și un trecut dificil cu Rusia, și-a intensificat treptat cooperarea cu NATO în calitate de partener de când Rusia a anexat Crimeea în 2014.

Dar până la invazia din 24 februarie din Ucraina – în urma căreia mii de oameni au fost uciși, orașele au fost distruse și milioane de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele – țara nordică s-a abținut să adere la NATO pentru a menține relații de prietenie cu vecinul său din est.

Citiți și:  Putin trimite o undă de șoc in Europa. Avertismentul CLAR al liderului de la Kremlin. News alert

Finlanda și Suedia ar putea primi rapid statutul de membru NATO
“Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”, au declarat președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin într-o declarație comună, potrivit Reuters.

“Sperăm că pașii care mai sunt necesari pentru a lua această decizie vor fi făcuți rapid în următoarele zile”.

Aliații NATO se așteaptă ca Finlanda și Suedia să solicite oficial aderarea la Alianță în următoarele zile și vor acorda rapid statutul de membru, au declarat pentru Reuters cinci diplomați și oficiali înainte de anunțul finlandez.

Parlamentul finlandez va dezbate luni decizia. O majoritate a legislatorilor și-au manifestat deja sprijinul pentru aderare.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.