Putin calca pedala si cere o nouă lege REPRESIVA. Este vorba de ani grei de puscarie

Duma de Stat rusă a adoptat azi un proiect de lege care prevede aplicarea unor sancţiuni dure pentru controlul comunicării.

Proiectul de lege completează o lege de la începutul lui martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea unor „informaţii mincinoase” despre armata rusă. Acest text, adoptat în a treia lectură, pedepseşte „difuzarea în public, cu bună ştiinţă, a unor informaţii sub pretextul unor informaţii fiabile” cu privire la „acţiunile organelor statului rus în afara teritoriului rus”, precizează într-un comunicat Parlamentul rus, scrie Adevărul.

Textul de lege prevede pedepse de până la trei ani de închisoare, înăsprite la cinci ani de închisoare în cazul în care este vorba despre o activitate în grup, un „abuz dintr-o poziţie oficială”, o „creare artificială de probe” sau dacă acţiunea este „motivată de ură sau ostilitate politică, ideologică, rasială, naţională sau religioasă”.

Citiți și:  APELUL venit în miez de noapte de la președintele SUA: Ar trebui să plece ACUM din Ucraina

Pedeapsa poate creşte la 15 ani de închisoare în cazul în care „informaţiile mincinoase” au „dus la consecinţe grave”. Acest proiect de lege, care este necesar să fie promulgat de către preşedintele rus Vladimir Putin pentru a intra în vigoare, prevede, de asemenea, sancţiuni de până la cinci ani de închisoare cu privire la „acţiuni vizând discreditarea exercitării puterii pe care o au organele de stat ruse în afara teritorului” rus.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *