Putin, avertisment TERIBIL la adresa aliaților NATO: Tara sa va lovi „fulgerător”!

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că țara sa va lovi „fulgerător” în cazul în care „cineva” va crea „amenințări strategice” pentru Rusia, prin intervenția în evenimentele din Ucraina.

„Am vorbit deja despre începutul operațiunii militare speciale.

Dacă vreți, subliniez din nou: dacă cineva vrea să sprijine intervenția din exterior în evenimentele în curs, atunci ar trebui să știe că nu voi permite crearea de amenințări strategice pentru Rusia, acestea sunt inacceptabile pentru noi.

Ei trebuie să știe că răspunsul nostru la astfel de contraatacuri va fi fulgerător!”, a spus Putin într-un discurs rostit în Consiliul Federației, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

Citiți și:  Putin a explodat! Au transmis, din greșeală, cel mai mare secret

El a mai declarat că toate sarcinile operațiunii militare desfășurate „în Ucraina și în Donbas” vor fi îndeplinite necondiționat.

Mențiunile la Ucraina și Donbas sunt făcute ca și cum ar fi vorba de entități distincte.

Donbas este o regiune din estul Ucrainei unde separatiștii pro-Rusia au declarat „republici populare” în Donețk și Lugansk.

După eșecul de a cuceri Kievul, armata rusă și-a reconfigurat obiectivele, lansând o amplă ofensivă în Donbas.

Retorica Rusiei la adresa aliaților NATO a escaladat în ultimele zile.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a avertizat asupra „pericolului grav” al unui război nuclear și a acuzat NATO că poartă un război „prin intermediar” cu Rusia.

Citiți și:  Germania face un pas în spate în faţa lui Putin: DEZVALUIREA care va stârni un scandal uriaş

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe a spus, la rândul ei, că țara sa ar putea lovi obiective militare de pe teritoriul statelor NATO care furnizează arme Ucrainei.

La rândul lor miniștrii apărării din SUA și din Marea Britanie au evocat, în declarații separate, sprijinul militar – inclusiv armament greu – pentru Kiev.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.