Putin a amenințat că invadează România: Trimit trupe în două zile la București

blindate_rusia_82795900
Suddeutsche Zeitung: Putin a amenințat că invadează România: Trimit trupe în două zile la București
Președintele Vladimir Putin a amenințat, în cadrul unei discuții telefonice cu omologul ucrainean Petro Poroșenko, cu invadarea României, a Poloniei și a statelor baltice. Dacă vreau, pot să trimit trupe rusești în două zile nu doar la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Talin, Varșovia sau București”, potrivit ziarului german Suddeutsche Zeitung, citat de Die Welt. Publicația germană spune că Serviciul European de Acțiune Externă a prezentat conținutul discuției Putin-Poroșenko la o întâlnire desfășurată vineri.

Relatări apărute în presă la începutul lunii septembrie spuneau că Putin, într-o discuție cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a amenințat că poate ocupa Kievul în două săptămâni. Kremlinul nu a negat dezvăluirile, precizând însă că declarațiile sale au fost „scoase din context”.

SZ scrie că Putin l-a avertizat direct pe Poroșenko în timpul unei conversații telefonice, iar președintele ucrainean i-a relatat discuția lui Jose Manuel Barroso.

Ulterior, într-un interviu pentru BBC, Petro Poroșenko aprecia, fără să facă referiri la o conversație în acest sens cu Vladimir Putin, că „armata Federaţiei Ruse numără 1,2 milioane de oameni. Conform aceleiaşi logici în care Federaţia Rusă poate ‘cuceri Kievul’, Rusia ar putea cuceri şi Varşovia, Vilnius, Riga, Bucureştiul, orice alt oraş, dacă întreaga lume nu se va uni într-o atitudine solidară cu Ucraina.

Vladimir Putin și Petro Poroșenko au vorbit des la telefon în ultimele săptămâni în tentativa de a stabili termenii unui armistițiu în Estul Ucrainei.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.