“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Putin a scăpat porumbelul! Când a început, de fapt, războiul din Ucraina

THw9r8ZnjhIDHa9gAfF93qP5oymKMwau 1024x632 1

Jurnaliștii Robert Turcescu şi Ion Cristoiu s-au întâlnit din nou în arena EVZ-Play pentru un podcast incendiar. Temele zilei au fost, ca de obicei, disecate și comentate fără opreliști. Nu a lipsit analiza detaliată a interviului cu tâlc dat de Vladimir Putin la televiziunea naţională rusă.

După intense speculații că ar fi pe moarte și după rarele apariții publice, Vladimir Putin a acordat un interviu amplu postului de televiziune Rossiya 1, primul după începutul invaziei Rusiei în Ucraina. În interviul difuzat duminica trecută, liderul de la Kremlin a pomenit inclusiv România.

Războiul a fost pregătit de Putin din 2014
Moderatorul a afirmat că se bucură de acordarea acestui interviu, căci în sfârșit poate auzi și versiunea „criminalului, nenorocitului de Putin”. Invitatul permanent de miercuri al lui Robert Turcescu, Ion Cristoiu, a remarcat că prima observație care îi vine în minte după interviul acordat duminică de Vladimir Putin este că în spate se vede abordarea rusească.

„Interviul are în spate expertiza rusească. Când spui expertiză rusească stați să ne lămurim, au niște instituții de expertiză acolo… De ce trebuie spus asta, nu fiindcă m-aș teme că se zice că sunt cu Putin sau cu Zelenski, însă nu poți să nu iei în seamă punctul de vedere al lor (n.r. – rușii). (…) În acest interviu e lansată o afirmație, el spune așa: americanii au tipărit dolari pentru că ei se absorb prin schimburile în dolari. La un moment dat – și o să vedem când e moment datul – acest schimb nu a mai fost așa de important”.

Reputatul ziarist a făcut o legătură între această declarație și război, subliniind că Putin a pregătit agresiunea asupra Ucrainei de câțiva ani. „Războiul ăsta a fost pregătit cu China de 3-4 ani. Această scoatere a dolarului, ei înșiși foloseau dolarul. În toate tranzacțiile, și cu estul și cu vestul foloseau dolarul”. Cristoiu a lansat și un avertisment în urma evaluării interviului acordat de președintele rus, anume că acesta e „mult mai primejdios decât pare”.

Cristoiu: Putin e mult mai primejdios decât pare
Fondatorul EVZ a criticat lipsa de soluții a Occidentului, care deși vine mereu cu mesaje motivaționale, practic se trădează ca nepregătită pentru a pune capăt războiului. Mai mult, așteaptă o rezolvare de la sine, a se citi dispariția liderului de la Kremlin.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.