Putin a luat decizia chiar acum! Mesajul transmis direct de la Kremlin

Președintele Vladimir Putin a transmis miercuri, 23 martie, că Rusia nu va mai accepta plăți în euro sau dolari pentru gazele exportate în țările UE. Decizia a fost luată în contextul sancțiunilor masive care vizează sistemul financiar rus din cauza tensiunilor militare provocate în Ucraina.

Vladimir Putin trimite o de șoc în țările UE! Liderul de la Kremlin tocmai a luat decizia
„Am luat decizia de a implementa o serie de măsuri pentru a trece la plăţi în ruble pentru gazul rusesc exportat în ţări inamicale şi să renunţăm la toate tranzacţiile în monede care au fost compromise”, a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, cu ocazia participării la o şedinţă a Guvernului de la Moscova. Vladimir Putin a cerut Băncii centrale de la Moscova să instituie în cel mult o săptămână un sistem de plăţi exclusiv în ruble pentru exporturile de gaz spre Uniunea Europeană.

Citiți și:  S-a aflat acum. Vladimir Putin și-a ieșit din minți! Ce a făcut liderul de la Kremlin SURSE

De asemenea, Vladimir Putin a cerut Băncii centrale de la Moscova să instituie în cel mult o săptămână un sistem de plăţi exclusiv în ruble pentru exporturile de gaz spre Uniunea Europeană.

Liderul de la Kremlin a anunțat că aceasta este una dintre reacţiile la sancţiunile masive impuse de Occident din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina. Amintim că Uniunea Europeană intenţionează să reducă dependenţa energetică de Rusia, dar nu poate renunţa imediat la importurile de gaz natural rusesc şi de petrol.

Vladimir Putin a dat asigurări că noul sistem de plăţi nu va afecta volumul exporturilor de gaz natural prevăzut în contractele cu Uniunea Europeană. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, inclusiv la nivel financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina.

Citiți și:  „Nebunie informațională”. Putin a făcut o criză de râs când a auzit declarațiile despre data atacului asupra Ucrainei

Amintim că președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe la summit-ul G20 care va fi găzduit de Indonezia în cursul acestui an, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei la Jakarta, după ce unii membri au cerut ca această țară să fie exclusă din grup, transmite Reuters.

„Nu doar G20, multe organizații încearcă să expulzeze Rusia … reacția Occidentului este absolut disproporționată”, a declarat miercuri ambasadorul Ludmila Vorobieva într-o conferință de presă.

Statele Unite și aliații lor occidentali evaluează dacă Rusia ar trebui să rămână în cadrul grupului celor douăzeci (G20) de economii majore după invazia sa în Ucraina, au declarat pentru Reuters surse implicate în discuții.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *