Putin a dat ORDINUL! Se întâmplă chiar acum lângă România

Răsturnare de situație în războiul din Ucraina. Vladimir Putin se folosește de poziția din Marea Neagră pentru a obține victoria mult dorită. Un nou atac cu rachete a fost lansat chiar în cursul zilei de astăzi.

Rusia nu are de gând să cedeze în fața Ucrainei. La aproape trei luni de la declanșarea războiului, situația se degradează de la un moment la altul. O informație de ultimă oră în acest sens a venit chiar acum.

Într-o postare pe contul de Telegram, Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor armate ucrainene anunță că armata rusă a lansat miercuri un atac cu rachete de pe poziţiile lor din Marea Neagră.

Sursa citată precizează că atacul a afectat regiunea Odesa, în sud-vestul Ucrainei, scrie EFE. „Un nou atac cu rachete lansat împotriva regiunii Odesa dinspre Marea Neagră”, se menţionează în această informare.

În același timp, sursa citată precizează că trupele ruse nu se opresc și continuă distrugerea infrastructurii rutiere din zonă, încă de la primele ore ale dimineții.

Citiți și:  Rusia e în stare de șoc. S-a sinucis!

Rusia continuă bombardamentele în Ucraina
„Armata rusă continuă să distrugă infrastructurile (din zonă) şi să exercite presiune psihologică asupra civililor, atacând aşezări din regiune la primele ore ale dimineţii”, subliniază comandamentul ucrainean.

Menționăm faptul că potrivit informațiilor făcute publice până acum, în urma bombardamentului nu există date eventuale victime sau distrugeri semnificative. Pe de altă parte mai multe echipe de intervenţie s-au deplasat la faţa locului şi date precise vor fi făcute publice în orele următoare.

În același timp, comandamentul militar ucrainean nu a făcut publice nici locurile în care au lovit rachetele şi nici numărul proiectilelor lansate de către trupele ruse.

Referitor la ținta aleasă de Rusia, trebuie subliniat faptul că Odesa este un oraș de coastă de la Marea Neagră și se află la doar câţiva kilometri de graniţa cu Republica Moldova.

Citiți și:  ULTIMA ORA Putin face marea schimbare in regiunea Ucrainei

Odesa, din nou bombardată de Rusia
Nu este prima oară când acesta este atacat Odesa fost scena unor bombardamente ruseşti anterioare, care au afectat îndeosebi infrastructuri civile, precum poduri sau autostrăzi.

Totodată, acum două săptămâni, aeroportul din Odesa a fost bombardat. Trupele rusești au folosit atunci rachete de înaltă precizie pentru a distruge un hangar cu arme şi muniţie pe care armata ucraineană le-ar fi primit de la SUA şi ţări europene.

„Rachete de înaltă precizie Onyx au distrus lângă Odesa pe un aerodrom militar un hangar cu arme şi muniţii primite din Statele Unite şi ţări europene, precum şi pista”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, citat de EFE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *