Putin a dat ordinul! Rusia trimite o undă de șoc la nivel mondial

Rusia trimite o undă de șoc la nivel mondial în plin război. Averisment sumbru pentru întreg globul. Anunțul a fost făcut de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Volodimir Zelenski a cerut de nenumărate ori ajutor extern, însă în cazul în care acest lucru se va întâmpla, Rusia trece la amenințări. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova a avertizat în cursul zilei de miercuri că țările care decid să trimită arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” pentru gestul lor şi îşi asumă „consecinţele”, scrie EFE.

Totodată, ea a mai precizat că ambasadorii ruşi au comunicat deja această poziţie ţărilor gazdă, dar nu a explicat ce fel de măsuri va lua Moscova.

Oficialul rus subliniază faptul că toate puterile globului trebuie să înțeleagă ce se va întâmpla în cazul în care vor începe să ascționeze.

Avertisment pentru Europa
„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru aceasta. Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată” , a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, citată de TASS.

De menționat este faptul că anunțul Moscovei vine în contextul în care țările Uniunii Europene în bloc şi unele dintre ele cu titlu individual au convenit să trimită în Ucraina material militar şi arme pentru a sprijini guvernul de la Kiev după invazia rusă, declanşată la 24 februarie, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin.

Citiți și:  Volodimir Zelenski AVERTIZEAZA. Ce țări se află în pericol?

Polonia spre exemplu a declarat că este pregătită să desfășoare toate avioanele sale MIG-29 la baza aeriană Ramstein din Germania și să le pună la dispoziția Statelor Unite, îndemnând și alți membri NATO să facă același lucru.

Propunerea de a transfera mai întâi dreptul de proprietate asupra aeronavelor MiG-29 în Statele Unite i-a luat prin surprindere pe oficialii administrației Biden și a fost respinsă de Pentagon.

Pe de altă parte, viceministrul polonez de externe Pawel Jablonski a declarat la Polskie Radio 1 că țara sa trebuie să acorde prioritate securității atunci când are în vedere furnizarea de avioane către Ucraina.

”Nu se poate ca Polonia să-și asume riscul, în calitate de singură țară NATO, fără ca celelalte țări să-l compenseze sau să-l împărtășească în niciun fel”, a spus el, potrivit Reuters.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski este cel care a făcut nenumărate apeluri în ultimele zle. El i-a rugat inclusv pe cetățenii din ţări prietene cu Ucraina să vină în ţara sa pentru a se alătura luptei împotriva agresiunii ruse, urmând să fie integraţi într-un fel de nouă Legiune internaţională.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este IMINENTA

Totodată, el a făcut apel și la Marea Britanie în cursul zilei de marți, cerând sporirea presunlor împotriva Rusiei.

Apelul lui Volodimir Zelenski
„Vă rog, sporiţi presiunea sancţiunilor împotriva acestei ţări (Rusia) şi vă rog recunoaşteţi această ţară drept un stat terorist şi vă rog asiguraţi-vă că cerul ucrainean este sigur… Vă rog asiguraţi-vă că faceţi tot ceea ce trebuie făcut”, a transmis preşedintele ucrainean.

El amai adăuga că nu se va lăsa învins în această luptă sângeroasă, astfel că este dispus să continue atacul împotriva inamicilor pe toate fronturilor, indiferent de prețul pe care îl va plăti.

„A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea pentru noi acum. Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la sfârşit pe mare, în aer, vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de preţul plătit. Vom lupta în codrii, pe câmpii, pe ţărmuri şi pe străzi”, a stransmis Zelenski.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *