fbpx
GENERAL

Putin a dat ordinul! Legea promulgată de președintele Rusiei

rusia reactioneaza dupa ce uefa a mutat finala champions league de la sankt petersburg la paris 2 size6

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a semnat o nouă lege prin care dorește să îi oprească pe cei care răspândesc informații false în ceea ce privește armata. Potrivit legii promulgate de liderul de la Kremlin, oamenii care fac acest lucru riscă să fie închiși.

Putin a dat ordinul! Vor fi pedepsiți cu până la 15 ani de închisoare. Este fără precedent
Vladimir Putin a semnat, vineri, legea prin care răspândirea de informații false depre armată se va pedepsi cu închisoarea, relatează France Presse, care adaugă că sentința maximă este de 15 ani. Presa internațională mai scrie că legea prevedere pedepse și pentru apelurile la impunere de sancțiuni împotriva Rusiei.

Așadar, legea anterior precizată a fost adoptată vineri dimineața de Camera inferioara a Parlamentului rus, aceasta fiind metoda prin care Moscova ripostează la așa zisul război informațional referitor la conflictul cu Ucraina.

Amintim că oficialii ruși au declarat, în repetate rânduri, că SUA și aliații săi, denumiți drept inamici ai Rusiei, au răspândit informații false pentru a dezbina poporul rus.

Vladimir Putin va accepta calea păcii doar dacă toate cererile rusești sunt îndeplinite
Președintele rus a purtat recent o discuție telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz despre tensiunile din Ucraina. În cadrul convorbirii, Putin a susținut că „toate cererile ruseşti” trebuie îndeplinite, înainta ca dialogul în favoarea păcii să fie posibil.

Așadar, Kremlinul a realizat un rezumat al acestei convorbiri care a pornit „la inițiativa Germaniei” și a punctat că „Rusia este deschisă dialogului cu partea ucraineană, precum şi cu toţi cei care vor pacea în Ucraina”. Totuși, condiția este „ca toate cererile rusești să fie satisfăcute”, conform informațiilor transmise de afp.com

Potrivit celor spuse de liderul de la Kremlin, cerințele sunt un statut „neutru şi nenuclear” pentru Ucraina, „demilitarizarea sa obligatorie”, „denazificarea sa”, recunoaşterea anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi „suveranitatea” regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, în teritoriile lor administrative, în timp ce rebelii nu controlează în prezent decât o treime din acestea.

De asemenea, Putin a spus că „speră că reprezentanţii Kievului vor adopta o poziţie rezonabilă şi constructivă în cursul celei de-a treia runde de negocieri”. Președintele rus i-a spus cancelarului german că forţele ruse nu bombardează Kievul şi marile oraşe ucrainene, calificând drept „fabricaţie grosieră” informaţiile despre distrugerile făcute de armata rusă.

„Informaţiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului şi asupra altor mari oraşe nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei”, i-a transmis Putin lui Scholz, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.