“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Putin a dat ordinul final! Rusia a luat DECIZIA de urgență în plin război

vladimir putin 696x393 1

Vladimir Putin a dat un ordin cheie după capturarea de către Rusia a unui important oraș din Ucraina. Liderul de la Kremlin a decis că trupele sale ar trebui să se odihnească un pic după ce au reușit, așa cum chiar el s-a pronunțat, o victorie importantă.

Vladimir Putin a ordonat probabil o „pauză operațională” după o victorie a armatei ruse. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, liderul de la Kremlin a luat decizia de a se intra într-o „pauză operațională” după capturarea de către Rusia a orașului Lysychansk. Conform sursei citate, nu este însă clar dacă armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi.

Grupul de analiză american a declarat în cea mai recentă evaluare a sa că Vladimir Putin a ordonat probabil trupelor sale să ia o „pauză operațională”.

Această decizie a fost luată după ce Rusia a capturat orașele Sievierodonetsk și Lysychansk din regiunea Luhansk.

Putin a ordonat pauză operațională
Vladimir Putin s-a referit la capturarea orașului Lysychansk și a regiunii Luhansk ca fiind o victorie majoră pentru forțele rusești din Ucraina. El a arătat că unitățile rusești care au participat la bătălia pentru Lysychansk ar trebui să se odihnească pentru a-și spori capacitățile de luptă. Comentariul public al lui Putin a fost probabil menit să semnaleze preocuparea sa pentru bunăstarea trupelor sale, în fața reclamațiilor periodice din Rusia cu privire la tratamentul aplicat soldaților ruși, au declarat experții, conform The Kyiv Independent.

Sursa amintită a susținut că decizia lui Putin a fost una, de asemenea, probabil corectă. Trupele ruse care au luptat prin Severodonetsk și Lysychansk au foarte probabil nevoie de o perioadă semnificativă în care să se odihnească și să se refacă înainte de a relua operațiunile ofensive pe scară largă.

Cu toate acestea, nu este clar că armata rusă va accepta riscurile unei pauze operaționale suficient de lungi în război pentru a permite acestor forțe probabil epuizate să își recupereze forțele.

Anunțul victoriei făcut de armata lui Vladimir Putin
Forțele ruse au anunțat duminică faptul că au preluat controlul orașului Lysychansk, însă ucrainenii au negat atunci situația respectivă. Ministerul rus al Apărării a declarat atunci că forțele sale au încercuit Lysychansk și că luptă în interiorul orașului. Într-o declarație, ministrul rus al apărării a susținut că i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că întreaga regiune Luhansk a fost „eliberată”.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Iuriy Sak, a declarat că orașul Lysychansk nu se află sub „controlul total” al forțelor ruse. El a adăugat că situația din oraș a fost „foarte intensă în ultima vreme”, forțele terestre rusești „atacând orașul non-stop”. Iuriy Saka a precizat că pentru regiunea Donbas „nu va fi sfârșitul jocului” dacă Rusia va captura tot Luhanskul. El spune că există „alte orașe mari în zona Donbas, în special în regiunea Donețk” care se află sub controlul forțelor armate ucrainene.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.