Putin a dat ordinul de atac! Ucraina este în alertă

Regiunea Kievului a fost vizată de un nou bombardament din partea Rusiei la primele ore ale dimineții de joi. Anunțul a fost făcut de Oleksiy Kuleba, șeful armatei regionale din Kiev, care i-a îndemnat pe cetățeni să intre în adăposturi.

Bombardamentele au continuat joi dimineața devreme în regiunea Kievului, cu un „atac cu rachete” lansat asupra districtului Vyshgorod.

„În această dimineață, inamicul a lansat un atac cu rachete asupra uneia dintre comunitățile din districtul Vyshgorod. S-a tras asupra obiectivelor de infrastructură.

Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare. Toate serviciile de urgență se află deja la fața locului.

Vă îndemn din nou, nu ignorați semnalele de alarmă – coborâți la adăpost. Războiul continuă, inamicul continuă să lanseze în mod insidios lovituri cu rachete”, a declarat Oleksiy Kuleba, șeful armatei regionale din Kiev, potrivit Sky News.

Rachete lansate din Belarus asupra Ucrainei
De asemenea, aproximativ 20 de rachete au fost lansate din Belarus joi dimineața devreme, potrivit Comandamentului Operațional de Nord al Ucrainei.

Citiți și:  BREAKING Klaus Iohannis a ajuns la Kiev

„Între orele 17.20 și 18.30. La 28 iulie 2022, din surse belaruse s-au primit informații despre lansarea a peste 20 de rachete din Belarus. În prezent, se știe despre sosirea a nouă rachete pe teritoriul Goncharivska, regiunea Cernihiv”, a declarat sursa citată.

Încă nu au fost confirmate victime.

Una dintre ținte a fost Cernihiv, în nordul Ucrainei, care a fost lovită de „lansări de rachete la scară largă” din Belarus în jurul orei 5 dimineața. Guvernatorul regiunii Cernihiv, Viacheslav Chaus, a declarat că un număr de rachete au lovit zona Goncharivska.

„După ora 5 dimineața, lansări de rachete pe scară largă de pe teritoriul Belarusului. Există informații preliminare despre o lovitură în apropiere de Goncharivskyi”, a precizat guvernatorul regiunii.

Citiți și:  BREAKING Klaus Iohannis a ajuns la Kiev

Contraofensivă a Ucrainei la Kherson
În acest context, ministerul britanic al Apărării a oferit în această dimineață o actualizare a situației de pe teren în Ucraina. Potrivit oficialilor britanici, contraofensiva Ucrainei în regiunea sudică Kherson „capătă amploare”.

„Este foarte probabil ca forțele lor să fi stabilit un cap de pod la sud de râul Ingulets, care formează limita nordică a Khersonului ocupat de ruși. Ucraina și-a folosit noua artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a avaria cel puțin trei dintre podurile de peste râul Dnipro, pe care Rusia se bazează pentru a aproviziona zonele aflate sub controlul său”, se mai arată în declarație.

Ministerul Apărării adaugă că Kherson este acum „practic izolat de alte teritorii ocupate”.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu