Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces CU FORTA în orice locuinţă sau sediu fără mandat

În ediția de sâmbătă seara la emisiunea Descoperiți de la Antena 3 au fost prezentate 3 proiecte care dau puteri sporite poliţiştilor şi procurorilor, plus mai multă închisoare pentru cetăţeni.

Primul este un proiect de lege iniţiat de Guvernul Cîţu şi trimis în Parlament pe ultima sută de metri înainte de moţiunea de cenzură respectiv, furnizorii de servicii de comunicații interpersonale trebuie să dea acces pentru interceptarea conversațiilor din toate mediile, acces la comunicații criptate, acces la toate resursele în vederea copierii datelor.

Al doilea proiect care este făcut de MAI, dar trimis tot de Guvernul Cîţu în Parlament care oferă acces cu forţa în orice locuință/sediu de firmă fără mandat, când este căutată o persoană dispărută.

Iar al treilea proiect este al Guvernului Ciucă şi al noului ministru de Finanțe care prevede închisoare de la 1 la 5 ani pentru neplata impozitelor în termen de 60 de zile.

Puteri sporite pentru poliţişti şi procurori: acces cu forţa în orice locuință sau sediu fără mandat
Întrebat ce părere are despre aceste proiecte mai ales despre al doilea, avocatul Adrian Cuculis a spus:

„Cred că mai tare decât asta este informația transmisă de către Poliţie că de fapt nu este o percheziție, ci o verificare. Intruziunea în viaţa românilor este din ce în ce mai bogată.(…) Este o dorinţă nestăvilită de a avea acces la tot.(…) Sunt convins că vom avea de a face cu mai multe abuzuri”, a spus avocatul Adrian Cuculis la emisiunea Descoperiți de la Antena 3.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *