Psihoza ia dimensiuni: Parlamentari britanici se duc pe aeroport sa numere romani, de Anul Nou

Teama de imigrantii romani care ar urma sa soseasca in Marea Britanie dupa data de 1 ianuarie capata noi accente in randul politicienilor britanici, doi dintre ei anuntand deja ca vor merge pe un aeroport, in ziua Anului Nou, sa verifice cati romani vor ajunge in Regatul Unit dupa ridicarea restrictiilor.

Parlamentarul laburist Keith Vaz a spus ca se va afla pe Aeroportul Luton in dimineata zilei de Anul Nou, pentru a verifica numarul de romani care vor ajunge in Regatul Unit pentru a lucra, potrivit BBC.

Vaz a afirmat ca el impreuna cu parlamentarul conservator Mark Reckless se vor afla la aeroport la timp pentru sosirea zborului de la Bucuresti, programat pentru ora 7:40.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

Laburistul a facut declaratia in cadrul unei dezbateri pe tema imigratiei din Romania si Bulgaria. Ministrii britanici inca nu au spus cati romani si bulgari vor ajunge in Regatul Unit cand vor fi ridicate restrictiile, pe 1 ianuarie.

Vaz, care este presedintele comisiei de afaceri interne a intrebat: „De ce nu avem inca estimari ale numarului de oameni care vor veni aici anul viitor?”.

„Daca singurul fel de a o face (estimarea – n.red.) este cu proprii ochi… atunci mi-e teama ca vom fi nevoiti sa facem acest lucru”, a mai spus parlamentarul laburist, adaugand ca ministrul de Interne si cel al Imigratiei ar fi trebuit sa colaboreze cu guvernele din Bucuresti si Sofia, pentru a aborda unele dintre posibilele probleme.

Citiți și:  Incident rasist anti-alb într-un autobuz. Un pensionar, snopit în bătaie de negrotei

Potrivit unei statistici intocmite de un institut american, numarul real al cetatenilor care vor migra din Romania si Bulgaria, in Marea Britanie, in urmatorii cinci ani este insa de doar 385.000, in vreme ce un alt institut avanseaza o cifra de 50.000 de imigranti pe an.

Sursa: Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile