Psihiatru specialist in tratarea dependentei de droguri retinut pentru TRAFIC de stupefiante

metadona

Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, considerat ca fiind unul dintre cei mai buni psihiatri specialişti în tratarea dependenţei de droguri şi expert al Comisiei Europene în domeniu, a fost reţinut marţi pentru trafic de stupefiante.

Pocurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut Tribunalului București arestarea preventivă a medicului pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat că ar fi prescris de mai multe ori metadonă, un substitut al heroinei, unor persoane care nu aveau nevoie de acestă substanţă sintetică, folosită în tratarea dependenţei. Medicamentele, decontate de stat, erau vândute apoi dependenţilor de droguri.

„Aceste medicamente sunt suportate din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Prin prescrierea fără drept a rețetei medicale, medicamentul a fost scos din circuitul licit”, a explicat Violeta Fotache, purtător de cuvânt al DIICOT, citat de Digi24.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

„Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, în calitate de medic şi în cadrul unei unităţi medicale, a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat DIICOT.

„Faţă de medicul inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în schimbul reţetelor, a primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei – în data de 11 noiembrie şi 300 de lei – în data de 17 noiembrie, când, de altfel, a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii”, detaliază comunicatul DIICOT.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri din România, specialist în toxicomanii, psihanaliză şi sexologie, aminteşte Mediafax. El lucra într-un cabinet de la Policlinica Apaca din Sectorul 6, după ce a condus centrul pentru toxicomani din Spitalul Clinic “Alexandru Obregia”. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.