“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

PSD pregătește CONCEDIEREA a 100.000 de romani! Tu ce parere ai?

olg1

Un document intern al PSD, aflat pe masa ministrului muncii și discutat informal cu primarii PSD la întâlnirile tot mai dese ale conducerii partidului în teritoriu, vorbește despre concedierea, imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării, a unui număr de 90-100.000 de angajați din primării și descentralizate. În primării sunt vizate cu precădere poliția locală și direcțiile de administrare ale patrimoniului. Vizate sunt și anumite structuri ale consiliilor județene. Dar și descentralizate cum ar fi, de pildă, Direcțiile de sănătate publică, al căror număr de angajați este considerat supradimensionat. În decembrie 2016, printr-o ordonanță de urgență, guvernul Cioloș a mărit cu procente uriașe salariile de la DSP-uri, astfel că în acest moment, un director județean are un salariu net de circa 110 milioane lei vechi, iar un șef de serviciu trece de 60 de milioane! Sindicatele din administraţia publică au intrat în posesia acestor informații și au anunțat grevă și proteste.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, la Antena 3, că grila de salarizare pentru administraţia publică locală prevăzută în Legea salarizării va determina consiliile locale şi judeţene să analizeze dacă mai au nevoie de numărul de angajaţi din prezent sau dacă pot menţine aceleaşi salarii, Vasilescu estimând că administraţiile locale ”se vor întinde cât le este plapuma”. Deci, urmează concedieri!

Mai mult, Lia Olguţa Vasilescu a întărit spusele precizând că proiectul Legii salarizării în sectorul public a luat în considerare o decizie a Curţii Constituţionale din anul 2010 în care se spunea că sunt permise diferenţele de salarizare pentru funcţii similare între diversele unităţi administrativ-teritoriale, cu condiţia să existe o limită minimă şi o limită maximă.

”Cea minimă este, în mod evident, salariul minim pe economie, iar limita maximă este salariul viceprimarului sau vicepreşedintelui de consiliu judeţean. Nu există acum primărie în România unde primarul să aibă cel mai mare salariu şi nu este în regulă. Salariaţii trebuie să fie într-o anumită grilă şi asta am încercat să corectăm”, a precizat ministrul Muncii.

În condiţiile în care unităţile administrativ-teritoriale vor putea să stabilească singure nivelul salarizării, cu respectarea limitelor prevăzute de Legea salarizării, Vasilescu nu a exclus ca unele primării sau consilii judeţene să recurgă la disponibilizări sau la diminuarea unor salarii. ”După apariţia acestei legi, dat fiind că coeficientul din administraţia publică locală este destul de urcat, sunt absolut convinsă că foarte mulţi primari sau preşedinţi de consilii judeţene sau consilii locale şi consilii judeţene vor analiza foarte bine dacă mai au nevoie de acelaşi număr de oameni în administraţie. Asta sunt convinsă că se va întâmpla şi cred că asta este temerea, de fapt”, a declarat Vasilescu.

Ea a arătat că în România sunt comune care, în momentul de faţă, nu pot să îşi plătească salariaţii din veniturile proprii. ”Nu mai vorbim că nu mai pot să construiască un drum, nu mai pot să renoveze o grădiniţă pentru că trebuie să dea salariile. Ei bine, toate aceste administraţii se vor întinde de acum înainte cât le este plapuma. Îşi permit să dea salarii, le vor da. Nu-şi permit, le vor diminua”, a declarat ministrul.

Olguţa Vasilescu a afirmat că înţelege temerile sindicaliştilor legate de numărul de angajaţi sau de nivelul salarizării în administraţia publică locală, însă este necesar ca aceasta să capete dreptul de a se gestiona din punct de vedere financiar, ca un prim pas către descentralizare.

Sindicatele din administraţia publică au anunţat grevă şi organizarea unui miting în Capitală, miercuri, când va fi dezbătut proiectul Legii salarizării în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, angajaţii din administraţie fiind nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării unitare şi de lipsa unei grile de salarizare. (Sursa: Comisarul.ro)

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Daca au salarii de 11 mii lei, sa fie reduse la 4 -5 mii ca nu este corect sa ia bani cu roaba. Nu suntem in jungla sa nu fie o grila cu limite minim si maxin.Iar in primarii colcaie neamurile tuturor alesilor, angajati sa toace frunza. De cate ori am reclamat o problema , am asteptat ore sa pot sa relatez situatia, sa depun o reclamatie , care nu s-a rezolvat niciodata.Se uita la tine, isi fac de lucru , citind ceva, si nu tebaga in seama si stai si astepti , in final de pomana.Pana nu se schimba situatia nu avansam in nici un domeniu. Sa-i trimita la plimbare, sa vada cum este fara porcoiul de bani, incasat IN FIECARE LUNA !Dar nu cred ca se va intampla asta in Romania, unde toata primaria este neam… de la primar, pana la sofer si portar !!!

  2. Daca au salarii de 11 mii lei, sa fie reduse la 4 -5 mii ca nu este corect sa ia bani cu roaba. Nu suntem in jungla sa nu fie o grila cu limite minim si maxin.Iar in primarii colcaie neamurile tuturor alesilor, angajati sa toace frunza. De cate ori am reclamat o problema , am asteptat ore sa pot sa relatez situatia, sa depun o reclamatie , care nu s-a rezolvat niciodata.Se uita la tine, isi fac de lucru , citind ceva, si nu tebaga in seama si stai si astepti , in final de pomana.Pana nu se schimba situatia nu avansam in nici un domeniu. Sa-i trimita la plimbare, sa vada cum este fara porcoiul de bani, incasat IN FIECARE LUNA !Dar nu cred ca se va intampla asta in Romania, unde toata primaria este neam… de la primar, pana la sofer si portar !!!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.