Ciolacu zguduie scena politica: criterii DRASTICE pentru a intra în Guvern. Ce vor sa faca cu PENSIILE

Cutremur pe scena politică. Social democrații s-au intrunit în cadrul unei ședințe de urgență la sediul PSD. Potrivit ultimelor informații, aceștia ar fi analizat ultimele detalii, punând la punct întreg programul de guvernare.

Sâmbătă a fost organizată o ședință de urgență la PSD, în cadrul căreia liderii partidului au pus la punct programul de guvernare. Mai exact, aceștia au stabilit niște criterii drastice pentru a intra în Guvern alături de PNL.

În același timp, în cadrul șednței de astăzi PSD a împărțit și funcțiile din Guvern. În ceea ce privește măsurile pe care social democrații vor să le impună, printre ele numără majorarea alocațiilor pentru copii cu 40,5%, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022: 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru studii superioare.

Totodată, PSD-ul își dorește ca punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei la 1.600 de lei și totodată se mai dorește creșterea indemnizației sociale minime, de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei.

În ceea ce privește măsurile pentru pandemia de coronavirus, PSD își dorește să preia controlul pandemiei, să extindă testarea, să ofere medicație antivirală în farmacii, dar și o campania de vaccianare mult mai eficientă față de ce a fost până acum.

PSD cere prezență fizică în școli
PSD mai precizează că își dorește și 1.500 de paturi în secțiile de Terapie Intensivă din țară. Referitor la domeniul educației, social democrații doresc școală în format fizic, dar și o testare permanentă atât a elevilor cât și a profesorilor pentru a ține în frâu numărul infectărilor.

Un alt lucru punctat de social democrați îl reprezintă combaterea creșterii prețurilor, plafonarea prețului al energie, gaze, lemne de foc și combustibil pentru 6 luni, dar și asigurarea subvenției la gigacalorie la nivelul lunii decembrie.

Amintim faptul că în cursul zilei de vineri, atât Marcel Ciolacu cât și Florin Cîțu au transmis mesaje de pace, după ani de zile în care s-au atacat public constant.

Liderul PNL declara că nu este totul roz între cele două partide, însă există mai multă responsabilitate pentru formarea unui nou Guvern.

„Acum, nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL și PSD, dar ceea ce putem să spunem este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern, ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. Trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă. Dar, repet, decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a spus Cîțu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *