PSD aruncă bomba! Ce ii cere lui Klaus Iohannis. ALERTA


Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă. În consecință, PSD îi cere Președintelui Iohannis să intervină.

Continuă controversele legate de posibilul vid legislativ pentru legiferarea măsurilor gândite a împiedica răspândirea noului coronavirus în România.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în cursul zilei Guvernul va instaura stare de alertă în România.

De cealaltă parte, însă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că există „o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională” pentru ca în România să nu fie un vid legislativ de trei zile după expirarea stării de urgenţă şi aceasta se află doar la preşedintele Klaus Iohannis.

”Guvernul a făcut o uriașă prostie”
„Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârşitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum ştiţi, deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă.

Citiți și:  Alerta. PSD, acuzații fără precedent pentru președintele României

Într-un final, Guvernul recunoaşte că a greşit şi încearcă să repare această uriaşă prostie pe care a făcut-o, singura problemă pe care o au este că trebuie să repare legal şi constituţional această prostie şi nu să vină iarăşi cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil.

Pe fond, există o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională, din ceea ce am aflat şi noi de la specialiştii în drept constituţional, şi aceasta se află doar la preşedintele Iohannis.

”Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală”
Îl aşteptăm să iasă şi să propună ceea ce trebuie propus, pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ”, a spus Romaşcanu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Citiți și:  Alerta. PSD, acuzații fără precedent pentru președintele României

Întrebat dacă PSD îi cere, concret, preşedintelui Iohannis să prelungească starea de urgenţă pentru a nu fi vid legislativ timp de trei zile, Romaşcanu a spus: „Dumnealui ştie mai bine.

Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală.

O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”.

121 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU