PSD a dat lovitura! O nouă mutare-cheie pentru parlamentare. A CONFIRMAT

PSD a pregătit o nouă mutare-cheie în contextul alegerilor parlamentare din decembrie.

În ședința internă a PSD Cluj, de marți seara, s-au validat listele de candidați pentru alegerile parlamentare programate pe data de 6 decembrie 2020. Surpriza o constituie medicul Patriciu Achimaș-Cadariu, care a acceptat să deschidă lista candidaților PSD Cluj pentru Camera Deputaților.

Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu a acordat, joi, un interviu pentru DCNews și DCMedical, unde a confirmat informația. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic, a fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

„Da, așa este (n.r. va candida la alegerile parlamentare). Am aderat la un proiect, la un proiect medical pe politici de sănătate și vin cu ce știu să fac cel mai bine. Adică să continui activitatea pe două planuri. Am propus eu. Pot să vin cu experiența echipei noastre în zona cancerului și a bolilor cronice netransmisibile. Propunerile noastre sunt cele legate de planul național de control al cancerului pe care l-am lansat în 2016 într-o formă de proiect. Domnul profesor Dîncu, cu care facem echipă în acest moment la Cluj, a fost și el prezent. Al doilea ar fi programul de sănătate al femeii, care să se întindă de la naștere până la vârsta a treia. Să cuprindă și partea reproductivă, sănătatea mamei și a copilului, partea de infertilitate. O viziune integrată cu partea socială, partea psihologică”, a explicat acesta în cadrul interviului.

Ce urmează

Ulterior, a fost întrebat dacă se va înscrie în PSD. Iată ce a răspuns: „E o condiție a candidaturii. Fac acest lucru, cu siguranță! Cum vă spuneam, e vorba despre un proiect la care am aderat și în niciun caz o persoană nu-și pune obrazul pentru chestiuni care să spunem plac sau nu plac. Am încredere că putem construi proiecte, le facem pentru oameni. Poate este un moment foarte bun și de educație politică. (…) Am înțeles că politica se face în cadrul partidelor politice. (…) Cred că succesul redus al acelui Guvern (n.r. Cioloș) a fost dat de faptul că nu era un guvern politic. (…) Să ne străduim și să venim cu ce știm noi mai bun!”

Dcnews.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *