“Provocatoarea” Sabina Elena, parata de UDMR la Consiliul Europei

Sabina Elena, eleva din Covasna ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, este pârâtă la Consiliul Europei într-un raport UDMR pentru că “a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni” prin purtarea Drapelului oficial al României. În raportul formaţiunii maghiare mai este atacat şi postul de ştiri Antena 3, acuzat de manipulare.

“Antena 3 a acuzat Consiliul Judeţean Covasna că nu are versiune în limba română a site-ului instituţiei. Producătorii emisiunii au falsificat print screenul site-ului cu ajutorul programului Photoshop şi au afirmat în gura mare că acesta nu are opţiune pentru schimbarea limbii. Aceste emisiuni sunt instrumente perfecte în mâinile elitei plitice de a crea un ţap ispăşitor pentru a manipula oamenii pe scară largă”, se afirmă în raportul preliminar întocmit de UDMR, referitor la modul de aplicare în România a Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare.

“Este vorba despre o emisiune Sinteza zilei, care a avut loc la începutul acestui an. Atunci, Mihai Gâdea a prezentat site-ul C J Covasna, unde se vedea foarte clar că secţiunea în limba română, nu funcţiona, nu se încărca pagina. După discuţia pe această temă, brusc pagina de internet şi-a revenit şi secţiunea în limba română, iar preşedintele CJ Covasna, Tamaş Sandor, a intervenit prin telefon şi a spus că este vorba despre o manipulare ordinară”, precizează Antena 3 în legătură cu acest caz.

În acelaşi raport UDMR se mai afirmă că tânăra Sabina Elena “a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni prin purtarea bentiţei”.

Deputatul UDMR Marko Attila a declarat că, la toamnă, raportul va fi prezentat de UDMR în faţa Consiliului Europei în paralel cu cel oficial, realizat de autorităţile române. Sursa: FrontPress.ro

Citeste si:

UDMR face o noua plangere la FIFA: Suporterii romani acuzati de “RASISM”

“Aducem Basarabia acasa”: Sabina Elena sustine refacerea Romaniei Mari (VIDEO)

Protest pentru elevii din Covasna in fata Ministerului Educatiei (FOTO)

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile