Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
INTERNATIONALNOUTATISOCIETATESTIRI

Protestul unei romance din Danemarca: Nu ne mai confundati cu tiganii!

tigani-danemarca

Reflectarea in presa daneza a evenimentelor in care sunt implicati cetateni romani perpetueaza o perspectiva gresita asupra acestora, sustine o tanara din Romania, care acum studiaza la Copenhaga.

Astfel, cand intalnesti titluri ca “Politia avertizeaza asupra spargatorilor romani”, spargatorii in chestiune nu sunt romani. De fapt, ei sunt tigani si e o mare diferenta, spune Maria Artene, citata de publicatia The Copenhagen Post.

“Desi numele par asemanatorare, romanii si tiganii impart doar aceeasi nationalitate. Cultura lor e foarte diferita de a noastra. In timp ce exista romani infractori si tigani cinstiti, confuzia a ajuns acum intr-un punct in care discriminarea fata de romani este tot mai prezenta si dificil de eliminat”, spune Maria Artene.

Maria se intreaba ce ar face presa daca niste tigani britanici ar comite infractiuni in Danemarca. “Titlurile ar fi ‘Politia avertizeaza in privinta spargatorilor britanici?'”, e curioasa romanca.

Referirile repetate la tigani ca la romani, avertizeaza ea, aduc riscul demonizarii unei nationalitati care are intentii bune, pana in punctul unde nu va exista cale de intoarcere.

Potrivit Biroului de statistica al Danemarcei, 4.398 de romani s-au mutat in aceasta tara in 2013, inlocuindu-i pe polonezii care erau pana acum pe primul loc.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.