Protestele romanilor impotriva “goldsteinilor” au ajuns subiect de top la nivel mondial

Proiectul Roşia Montană nu este o afacere canadiană. Este un gheşeft, un tun, un şmen, o mangleală, o găinarie de cea mai joasă speţă, doar că la o scară mai mare decât alte mânării de acest tip. Nu se află nici picior de canadian în gaşca celor de la Gold, ce li se zice „goldsteini“, adică pietricele de aur în traducere.

În Canada sunt localizate peste 75 la sută dintre companiile miniere ale lumii, aşa cum în Cipru sau în Delaware sunt concentrate în câteva buildinguri sute de mii de firme cu acţionariat anonim. „Minerii“ însă nu sunt canadieni ci sunt nişte „filantropi“ gen Soros, cu câte trei patru paşapoarte şi/sau identităţi. Nici pe Soros nu-l chema Soros la bază, şi-a schimbat numele deoarece în tinereţe era colaboraţionist al naziştilor şi îşi vindea proprii consâgeni evrei pe ceva arginţi. Business-men pe sânge şi iubitor de neferoase de mic Soros face însă parte dintr-o mult mai mare combinaţie. Organizaţii de tip mafiot şi-au croit un sistem de jaf, de spoliere a resurselor lumii, de fraudare, de spălare de bani, de evitare a legilor statelor naţionale. Nu doar România este jefuită sistematic, peste tot unde există vreo resursă vitală – petrol, aur, nichel, fier, gaze, cărbune etc se înfiinţează organizaţii ale jafului, apar războaie, lovituri de stat, răzmeriţe, „revoluţii“. Reţeta este cea care a dus, cu concursul direct al lui Ion Iliescu, la demantelarea, distrugerea şi înstrăinarea întreg patrimoniului românesc în mai puţin de o generaţie. De aceea l-au şi adus ruşii la putere în decembrie 1989 pe Ilici, deoarece mancurtul avea trasată o misiune. Misiunea nu s-a încheiat încă, mai există câte ceva de distrus-furat-nimicit în România iar Ilici este încă al naibii de viu şi de vocal, a şi descoperit „legionarii“ în spatele protestatarilor.

Imediat ce elita mondială a jafului şi-a implantat agentura „pe teren”, situaţia se stabilizează, se trece la exploatarea bogaţiilor şi încep să curgă şi pentru băştinaşi recompense – ciungă, mărgele colorate, „democraţie”, filme porno, blugi, banane, ace brice şi carice. „Poporul” de sclavi fericiţi, mestecă ciunga, şi excelează democratic în onanie naţională privind lobotomizat zi şi noapte la programele oferite de haitele de securişti nemernici aduşi la putere de Reţea. Cu ani în urmă Sorin Roşca Stănescu a realizat un excelent documentar despre reţeaua Soros. Absolut toată reţeua implantată de Soros în România se sprijinea pe securişti, chiar şeful de reţea, Alin Teodorescu, aparţinînd unui număr de nu mai puţin de două servicii secrete din două state comuniste. Ca vechi securist Sorin Roşca Stănescu a înţeles cu uşurinţă schema. După ce a încasat şi el nişte bănuţi, adică nişte milioane, s-a calmat şi s-a aşezat frumos în rând. Astăzi (şi) Sorin Roşca Stănescu, ca şi mulţi dintre cei pe care i-a format ca jurnalişti, unii foţti colegi de-ai mei, ori chiar rude, sunt alături de inamic. Adică de „goldsteini“ şi de agenţii acestora din guvernul României care au propus o lege specială care să treacă peste toate legile care au oprit exploatarea cu cianuri dintr-o localitate istorică, un proiect de lege aberant care trece peste Constituția României, peste legea mediului, legea proprietății private, legea patrimoniului, plus alte încălcări flagrante ale justiției.

protest-RMGCClasei politice susţinătoare a proiectului Roşia montană – de extracţie securistică în cea mai mare parte, la care se adaugă agentura din mass-media, i se opun acum zeci de mii de români care au ieşit în stradă 33 de orașe din România și în alte peste 40 din străinătate. Români informaţi, motivaţi, decişi care protestează pentru salvarea patrimoniului lăsat de Dumnezeu românilor din ghiarele „goldsteinilor“. S-a spus că zecile de mii de români nu reprezinta numeric o mare brânză. Trebuie însă să ținem cont că problema exploatarii de la Rosia Montana este percepută doar de o parte dintre români, în timp ce ceilalți fie nu au date, fie au percepţii create prin imensul aparat de propagandă şi manipulare utilizat de „goldsteini“, fie nu o conștientizează.

Iar cei de la Gold au reuşit să-şi asocieze nu doar decerebraţi ci şi personaje cu influenţă publică, cu un portofoliu de încredere care sunt acum vectori de dezinformare şi manipulare. Astfel de vectori, mai mult sau mai puţin bine conspiraţi, au lansat în ultima săptămână teme preluate şi amplificate de cutiile de rezonanţă din mass media „oficială” – adică susţinută pe faţă cu bani de la Gold.

Protestele impotriva explotărarii miniere de la Rosia Montana au fost numite „revoluţia hipsterilor”, cu sens peiorativ, bineînţeles, iar celor şase sau şapte şefuleţi ai unor organizaţii de stânga strecuraţi între protestatari, adăpaţi cu sute de mii de euro de la Soros, în decursul anilor, le-a fost proiectată o aură supradimensionată. Este mai mult decât idiot să susţii cu tărie şi să pretinzi că zeci de mii de oameni sunt aduşi în stradă datorită carismei unui Toma, abonatul la biştarii turnătorului olog SOV ori datorită elocvenţei unui Crăciun, din reţeua securistică de la SNSPA, cadorisit cu o cărciumioară în centru într-un fost sediu al DIE, după ce a vorbit atât de spontan la Bruxelles, astă iarnă, despre „dictatorul” Băsescu. Toţi membrii reţelei lui Soros au conexiuni cu serviciile trădătoare de ţară, că asta e fişa postului mai nou în aşa zisul intelligence şi cu guvernanţii, deoarece o mare parte a celor care au lucrat şi lucrează pentru Soros sunt la guvernare şi nu mă refer aici doar la ipochimenul Remus Cernea, caraghiosul care stă la mămica acasă şi n-a muncit niciodată, nicăieri, în viaţa sa. La preşedinţie, în Guvern, în Parlament, în mass media găsim pretutindeni membri ai reţelei golsteinilor lui Soros.

Gabriel Resources nu garantează nimic, decât ţeapa

În stradă n-am văzut niciun mic goldstein. Am văzut românii vii şi ofticaţi. Unii dintre aceştia erau corporatişti instruiţi care ştiu să citească un contract sau un document al Cold Corporation. De exemplu acest document, Annual Information Form pe 2012, ce aparţine Cold, şi care spune totul despre „buna credinţă” a golsteinilor, tradus de Sorin Cucerai:

„Gabriel Resources nu garantează că ea, angajaţii ei, consultanţii, contractorii şi ceilalţi agenţi ai ei nu au întreprins şi/sau nu vor întreprinde acţiuni care contravin legislaţiei anticorupţie (pp. 36-37).
GR recunoaşte că e posibil să nu se asigure împotriva anumitor riscuri (p. 38).

GR recunoaşte că nu dispune de sumele necesare pentru a deschide vreo mină, pentru a cumpăra drepturile de proprietate asupra întregului teritoriu ce urmează a fi exploatat şi pentru a achita costurile legate de obţinerea tuturor permiselor necesare exploatării. Mai mult, GR nu garantează că va putea obţine vreodată aceste sume de bani (p. 38).

GR recunoaşte că nu poate garanta acurateţea datelor pe care le oferă cu privire la estimarea cantităţii de aur şi argint de la Roşia Montană, după cum nu poate garanta nici că depozitele estimate vor putea fi exploatate în sens comercial (deci că exploatarea de la Roşia Montană ar fi viabilă din punct de vedere comercial) (p. 42).

GR recunoaşte că o aplicare mai strictă a legislaţiei privind protecţia mediului e contrară intereselor companiei – asta deşi în reclame se lauda (mincinos) că exploatarea de la Roşia Montană se va face cu respectarea celor mai înalte standarde privind protecţia mediului (p. 43).

Pe lângă aceste documente se adaugă documentarul riseproject unde se spune practic cam totul despre lanţul de mânării prin care s-au împins resurse strategice ale României în mâinile unor aşa-zişi investitori dintre care unii, de teapa lui Frank Timiş de exemplu sau a lui Beny Steinmetz provin din zone de mare obscuritate, fiind fie condamnaţi fie în curs de condamnare pentru fapte ce ţin de domeniul infracţional. Chiar acum The Guardian anunţă că un partener a lui Beny Steinmetz, Frederic Cilins a fost arestat de FBI în oraşul Jacksonville, Florida, USA (coincidenţă Ponta şi-a făcut concediul tot in Florida; şi posibil ca tot aici să-şi fi luat şi şpaga) după ce arsese unele documente compromiţătoare pentru Beny, patronul de la Gold, care este cercetat de autorităţile americane. Partenerul lui Steinmetz ar putea primi 20 de ani pentru distrugere de probe, Cu astfel de oameni „negociază” Guvernul Ponta, pe astfel de oameni îi susţine şi preşedintele nostru drag pe astfel de oameni îi susţine până şi fratele meu, cel care este la originea unor aşa zise dezvăluiri despre „manipulatorii din umbră ai protestelor ce primesc sute de mii de dolari de la Soros”. Reţeta e veche, de pe vremea Pieţei Universităţii, când eram plătiţi, nu-i aşa? – de Raţiu şi Câmpeanu.

Şi alte aşa zise organe de presă ce se pretind de drepta, din portofoliul unui Tismăneanu, vechiul aghiotant al lui Ion Iliescu, invocă ba pericolul legionar, ba primejdia hipsterilor, ba agenturile ruseşti, scriu şi comentează despre orice evitând cu consecvenţă diabolică tocmai adevărul despre mânăria ordinară care este aşa zisul proiect penal Roşia Montană, şmen al unor „goldsteini“ cât se poate de penali.

Pentru a rispi tembelismele celor care pretind că protestatarii sunt fie ai lui Soros, fie ai lui Roncea senior (adică eu), fie ai lui Mama Leone, adaug o scrisoare sosită recent, semnată de majoritatea organizaţiilor de orientare românească şi creştin ortodoxă. Sunt curios cum vor reuşi alde frate-miu şi comilitonii săi de la dreaptă frântă a lui Tismăneanu să îi scoată şi pe toţi aştia drept agenţii lui Soros şi ai KGB.

Scrisoare de solidarizare cu Roșia Montană

“În contextul evenimentelor din ultimele săptămâni, societatea civilă creștină va ieși în stradă. Uniți sub semnul Sfintei Cruci vom protesta împotriva dezastrului ecologic care este pe punctul de a fi dezlănţuit asupra României, cu acordul unor importanți factori politici de decizie din țara noastră.

Transformarea Roşiei Montane – cu munţii şi patrimoniul său cultural nepreţuit – într-un imens lac de cianură, constituie un act împotriva poporului nostru, act care nici în timpul dictaturii comuniste nu s-ar fi putut imagina.

Trăim, poate, cele mai grele momente din istoria acestui popor, fiindcă pare că niciodată nu s-a dorit atâta rău acestei ţări.

Ținem să reamintim hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române elaborată încă din anul 2003: ”Având în vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit căruia pământul este creația lui Dumnezeu, iar pe de altă parte că proiectul minier al corporației canadiene Roșia Montana Gold Corporation urmează să desfigureze atât ecologic, cât și uman zona Roșia Montana și, prin extensie, întreaga regiune a Munților Apuseni, … Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se pronunță împotriva realizării proiectului Rosia Montana Gold Corporation și speră ca această zonă să rămână intactă în sfințenia, puritatea și frumusețea ei.”

Suntem solidari cu decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Suntem solidari cu românii din Roșia Montana care se opun proiectului de exploatare prin cianurare a aurului de aici. Suntem solidari cu frații români de pretutindeni ce protestează împotriva cianurării Roşiei Montane. Suntem de asemenea solidari cu românii de la Bârlad ce au ieșit în stradă strigând „Cu noi este Dumnezeu!”, în lupta împotriva crimei otrăvirii apelor prin explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Cerem respingerea imediată a proiectului de lege de către Parlament, interzicearea prin lege a utilizării cianurilor în industria minieră și deblocarea procedurilor de includere a Roșiei Montane pe lista UNESCO, interzicerea exploatărilor gazelor de șist prin fracționare hidraulică.

Ne punem, în primul rând, nădejdea în Dumnezeu, și ne înarmăm cu rugăciunea şi cu puterea de nebiruit a Crucii, gata de a ne apăra ţara cu dragoste, dreaptă socotinţă şi fermitate.

Uniți, cu credință, salvăm România!”

Semnează un număr de 28 de organizaţii din aria societăţii civile cu respect pentru tradiţie, cultură şi spiritualitate românească, recunoscute pentru activitatea susţinută pe parcursul multor ani cum ar fi Pro-Vita, Predania, Rost, “Familia ortodoxă”, Fundaţia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu şi încă multe altele.

Membrii acestora fără dar şi poate sunt plătiţi cu sute de mii de dolari, voi afla cu siguranţă în curând de pe un blog plin de smerenie şi cuvioşie ce poartă un nume asemănător cu al meu. Ce ghinion pe goldsteinii aştia că nu pot cumpăra toate numele româneşti şi că mai rămân încă destule nume, chiar omonime, care să scrie despre ei. De George Roncea – Curentul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.