Proteste VIOLENTE. Oamenii au strigat în stradă că vor să muncească și le e foame. Au inceput jafurile

În Italia continuă protestele violente din cauza măsurilor restrictive. A fost o noapte albă la Florența, acolo unde poliția a avut de furcă.

Val de proteste și la Florența, în Italia, acolo unde mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de măsurile restrictive impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost ciocniri violente cu forțele de ordine, care s-au întrebuințat serios pentru a pune mulțimea pe fugă. Confruntările au avut loc vineri seară și au fost marcate de numeroase incidente.

Mitingul a fost autorizat de către oficialitățile din oraș. Cel mai vehement a fost primarul, care arătat că la mijloc este vorba despre o organizație neofascistă. „În spatele organizării mitingului se află mişcări neofasciste”, a acuzat Dario Nardella, primarul oraşului Florenţa.

Conform autorităților, la mitingul respectiv au participat aproximativ 600 de persoane. Este vorba despre proprietari de restaurante, cluburi sau simpatizanți ai extremei dreapta. „Suntem muncitori înfometaţi! Ruşine! Vrem să muncim ca să avem ce mânca”, au strigat oamenii, care și-au vărsat oful pe Guvernul condus de Giuseppe Conte.

Italia cuprinsă de un val de proteste. S-au înregistrat și jafuri la Torino

Polițiștii au intervenit în forță și au încercat să împrăștie mulțimea, dar oamenii legii au fost atacați cu pietre și sticle. S-au înregistrat mai mulți răniți în ambele tabere.

În ultimele zile, în Italia s-au înregistrat proteste masive pe aceeași temă. Oamenii au manifestat la Milano, Torino, Napoli, Palermo, Trieste sau Ferrara, strigând că nu mai suportă restricțiile luate din cauza pandemiei. La Milano a fost rănit un polițist în timpul ciocnirilor, iar la Torino au fost sparte vitrinele mai multor magazine celebre: Gucci, Hermes, Geo și Apple. În aceste locuri s-au înregistrat și jafuri, după cum a menționat presa din Peninsulă.

Un miting asemănător a avut loc, vineri seara, și la Barcelona. Oamenii care au ieșit pe străzile orașului catalan, aproximativ 700, sunt nemulțumiți din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *