Proteste masive în Germania împotriva restricţiilor. ALERTA


Noi proteste sunt planificare în acest weekend în mai multe oraşe din Germania împotriva restricţiilor legate de coronavirus. Şi pe parcursul săptămânilor trecute au avut loc manifestaţii împotriva măsurilor autorităţilor pentru limitarea riscurilor pandemiei. Protestatarii nu au ţinut cont de noile reguli de distanţare socială şi igienă, mulţi dintre ei fiind adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti şi populişti de dreapta.

Protestele urmează să aibă loc în capitala Berlin, la Stuttgart, Koln, Munchen, Frankfurt şi Hanovra. Oraşul Stuttgart se aşteaptă la o demonstraţie mai mică decât weekendul trecut, când au participat aproximativ 5.000 de persoane.

Potrivit Agerpres, la Koln, aproximativ 500 de persoane intenţionează să formeze un lanţ uman.

În landul Bavaria, situat în sudul Germaniei, sunt aşteptate 60 de demonstraţii separate, cu aproximativ 1.000 de participanţi la cea mai mare în capitala acestui stat, Munchen.

Mii de persoane au ieşit în stradă weekendul trecut în oraşe din întreaga Germanie, protestând împotriva restricţiilor legate de coronavirus şi a ceea ce susţin că sunt încălcări ale drepturilor constituţionale.

Multe altele au luat de asemenea parte la contrademonstraţii împotriva teoriilor conspiraţiei şi grupurilor de dreapta în legătură cu care poliţia a avertizat că ar putea exploata tulburările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *