Protest parlamentar fata de insemnele LEGIONARE din Bucuresti

Deputatul minorităţii evreieşti, Aurel Vainer, solicită îndepărtarea simbolurilor legionare afişate în spaţiul public. Într-o declaraţie parlamentară, acesta a făcut referire directă la Biblioteca legionară de lângă Gara de Nord, unde funcţionează şi un centru de documentare coordonat de Şerban Suru.

1

”La şedinţa Camerei Deputaţilor din 05 martie 2013, am prezentat o declaraţie politică referitoare la menţinerea unor inscripţii ale mişcării legionare, în Bucureşti, considerând că acestea sunt o încălcare a Legii nr.107/2006. Am solicitat cu acel prilej organelor de drept să adopte măsuri necesare pentru înlăturarea acestor prezenţe din spaţiul public, respectiv: pe strada Iacob Negruzzi nr.1, Sector 1 din Bucureşti, flutură steagul legionar. În plus, există o firmă cu inscripţia “Mişcarea Legionară – Centrul de Documentare şi Biblioteca Legionară”, pe fondul verde, adică al culorii larg acceptate de această mişcare. Tot acolo sunt afişate, pe panouri distincte, pe fond verde: “Garda de Fier, trecut, prezent şi viitor”, precum şi “Legiunea în imagini”. Deşi au trecut 76 de zile de la declaraţia mea politică, nu am primit niciun răspuns. Mai mult, verificând acum trei zile situaţia de pe teren, am constatat că nimic nu s-a întâmplat. Totul este ca înainte. În consecinţă, cer din nou să se adopte măsurile cuvenite pentru înlăturarea încălcării flagrante a Legii nr.107/2006 şi să se ia măsuri împotriva recrudescenţei mişcărilor de extremă dreaptă, profund dăunătoare intereselor poporului român, care astăzi este membru al Uniunii Europene şi al NATO. Dar, de fapt, în lumea civilizată, postbelică, nu ar trebui să-şi mai găsească locul asemenea manifestări vizuale care să incinte mai departe la ură între oameni, între etnii, între naţiuni, între rase, să nu mai fie dovezi ale antisemitismului în România”, precizează Aurel Vainer, într-o declarație parlamentară.

Citiți și:  FII UN LUPTATOR! ÎNTREȚINE SPERANȚA!

3

În urmă cu câteva luni s-a redeschis publicului Biblioteca Legionară din Bucureşti, care funcţionează pe Str. Iacob Negruzzi nr. 1, et. 1. Doritorii pot împrumuta gratuit cărţi, broşuri sau reviste tematice de luni până vineri între orele 18.00 – 20.30. Proiectul inedit este coordonat de Şerban Suru, autoproclamatul şef al Mişcării Legionare din România şi, mai nou, un apropiat al Partidului Totul pentru Ţară. Sursa: FrontPress.ro

Citeste si Atitudinea legionarilor fata de evrei

Serban_Suru

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile