fbpx
INTERNATIONALPOLITICA

Protest la Ambasada Romaniei din Olanda fata de deschiderea frontierelor pentru romani

Geert Wilders, liderul Partidului Libertăţii, o formaţiune parlamentară eurosceptică şi populistă care se opune imigraţiei, a protestat luni la Ambasada României de la Haga faţă de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitori români şi bulgari, relatează site-ul NLTimes.

Potrivit site-ului, Wilders a venit la ambasadă să înmâneze o scrisoare în care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la venirea românilor şi bulgarilor, care vor putea munci începând de la 1 ianuarie 2014 fără restricţii pe piaţa olandeză.

Liderul PVV s-a prezentat însoţit de mai mulţi colegi de partid şi a montat în mod simbolic un semn de circulaţi pe care era scris în olandeză şi română “accesul interzis”.

Parlamentarul a fost primit la ambasadă, unde a fost “bine primit”, după cum a recunoscut ulterior.

olanda-amb2

Şeful campaniei pentru alegerile europene în cadrul Partidului Poporului pentru Libertate şi Democraţie (VVD, liberal), eurodeputatul Hans van Baalen, l-a criticat dur, luni, pe Wilders. Conform Mediafax, el a declarat că a privit protestul PVV la Ambasada României cu jenă. “Aproape că m-am aşteptat să aud sloganul ‘Românii, afară’. Nu este absolut deloc modul în care ar trebui să ne tratăm în Europa”, a comentat Van Baalen despre acţiunea lui Wilders. În opinia lui van Baalen, Wilders îi insultă pe români şi nu înţelege că o creştere economică îi ajută atât pe români, cât şi pe olandezi în Europa.

Sursa: FrontPress.ro

olanda-amb3

Şeful campaniei pentru alegerile europene în cadrul Partidului Poporului pentru Libertate şi Democraţie (VVD, liberal), eurodeputatul Hans van Baalen, l-a criticat dur, luni, pe Wilders. Conform Mediafax, el a declarat că a privit protestul PVV la Ambasada României cu jenă. “Aproape că m-am aşteptat să aud sloganul ‘Românii, afară’. Nu este absolut deloc modul în care ar trebui să ne tratăm în Europa”, a comentat Van Baalen despre acţiunea lui Wilders. În opinia lui van Baalen, Wilders îi insultă pe români şi nu înţelege că o creştere economică îi ajută atât pe români, cât şi pe olandezi în Europa. Sursa: FrontPress.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.