PROSTIE sau RAUTATE? Ei nu constientizeaza ca NU poate exista prietenie intre soarece si pisica?

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI 2013 - TURDA

Am gasit azi pe site-ul ziarului Gandul o gluma proasta. Un articol intitulat: „Campanie inedită în Covasna: ”Invită-ţi un prieten de etnie maghiară la Ziua Naţională a României”.

Si acum citez sursa:

Conducerea cotidianului ‘Mesagerul de Covasna’ din Sfântu Gheorghe a lansat campania ‘Invită-ţi un prieten de etnie maghiară să sărbătorim împreună Ziua Naţională’, propunându-şi să contribuie în acest fel la strângerea legăturilor dintre români şi maghiari şi la ‘coagularea’ comunităţii locale.

‘Există multă învrăjbire între români şi maghiari şi nu văd rostul. E timpul şi e cazul, după 25 de ani de la Revoluţie, să întindem o mână unii altora, pentru că nu se poate să o ducem aşa mai departe (…) Înainte de 1989 eram prieteni, eram împreună la grădiniţă, la şcoală, acum totul e separat şi nu ştiu cine are de câştigat. Eu am foarte mulţi prieteni maghiari pe care îi respect şi am să-i sun să îi invit la Ziua Naţională. Am să-mi invit şi vecinii, că ei sunt cei mai apropiaţi şi dacă ne adunăm zece acum şi zece data viitoare, eu zic că e un lucru bun (…) Atât cât pot vreau să contribui la această reconciliere’, a declarat managerul cotidianului, Maria Graur, îndemnându-şi concetăţenii de naţionalitate română să-i urmeze exemplul.

Ea a menţionat că va contacta şi politicienii maghiari pentru a-i invita la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, considerând că, prin neparticipare şi mesajele pe care le-au dat de-a lungul timpului, şi ei sunt responsabili pentru negativismul cu care comunitatea maghiară se raportează la sărbătoarea naţională.

‘Părerea mea e că politicienii, şi nu mă refer doar la cei maghiari şi la cei de aici, au dat tonul învrăjbirii (…) Mi-ar plăcea să fim cu toţii împreună, şi români şi maghiari, să sărbătorim Ziua Naţională şi cred că e un moment politic bun care deschide un nou drum’, a mai spus Maria Graur, referindu-se la alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României.

Manifestările oficiale dedicate Zilei Naţionale a României, organizate sub egida Prefecturii Covasna, se vor derula anul acesta pe parcursul unei săptămâni, începând 24 noiembrie a.c când va avea loc o masă rotundă pe tema Marii Uniri de la 1918. Pe 27 noiembrie a.c este programat simpozionul ‘Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 şi problema minorităţilor naţionale’, urmat vineri de lansări de carte, iar sâmbătă de un spectacol de operă. Tradiţionalul bal dedicat Zilei Naţionale a României va avea loc duminică seară şi va fi precedat de un spectacol susţinut de solistul Nicolae Furdui Iancu şi Grupul instrumental ‘Crai Nou’, scrie Agerpres.

Pe data de 1 Decembrie, sărbătoarea va începe cu un marş al Unirii pe străzile din Sfântu Gheorghe, urmat de un ceremonial militar şi religios la statuia voievodului Mihai Viteazul. Pe scena amplasată în centrul municipiului vor avea loc mai multe concerte şi spectacole folclorice, printre invitaţi numărându-se şi trupa Voltaj. Sărbătoarea se va încheia cu un joc de artificii, care va lumina cerul în culorile roşu, galben şi albastru.

Astia-s mai naivi decat pruncii? Ei nu constientizeaza ca nu poate exista prietenie intre soarece si pisica? SAU totul e facut din rautate? Poate multi nu-si dau seama si pot cataloga aceast demers ca pe un lucru bun. FALS! Ceea ce se incerca este distrugerea identitatii nationale si culturale. Think outside the box.

Sovinismul ungurilor si dorinta de a obtine autonomie intretine conflictul. Pana la urma nu noi ne-am dus in Ungaria sa cerem teritorii, nu noi devastam baruri prin centrul vechi la meciurile de fotbal, nu noi spanzuram paupusi ce reprezinta eroi nationali s.a.m.d…

M.T.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile