Propunere legislativa pentru RETRAGEREA decoratiilor persoanelor care DENIGREAZA Romani

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus în cursul zilei de joi o propunere legislativă prin care cere modificarea sistemului naţional de decoraţii, pe fondul scandalului legat de afirmaţiile şovine ale europarlamentarului Laszlo Tokeş, decorat de Traian Băsescu cu Steaua României. Proiectul are în vedere asigurarea respectării Constituţiei de către cei care au fost onoraţi cu distincţiile statului român.

Propunerea identifică trei prevederi principale constituționale a căror observare de către deținătorii distincțiilor românești este obligatorie și a căror încălcare prin fapte, acțiuni sau declarații trebuie să constituie motiv de retragere a decorațiilor. Astfel, dacă deținătorii decorațiilor acordate de statul român aduc prin activitatea lor atingere art. 1 alin. 1 din Constituție care prevede că ”România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, acest lucru constituie un atac grav la fundamentele statului român și trebuie sancționat ca atare. Într-un mod similar, orice atingere adusă art. 3, alin. 1 din Constituție, care prevede că ”Teritoriul României este inalienabil”, sau art. 13 care prevede că ”În România, limba oficială este limba română”, se constituie în tot atâtea motive pentru retragerea decorațiilor statului român de la oricine ar aduce prejudicii acestor prevederi sau ar încerca să le modifice.

“Decorațiile statului român sunt cel mai înalt mod de recunoaștere a meritelor unei persoane față de România și tocmai de aceea acordarea lor presupune o respectare a Constituției și a statului român. România nu poate permite să fie atacată și jignită de cei cărora le-a acordat stima și încrederea sa, în caz contrar având dreptul de a retrage aceste decorații și de a proteja astfel atât onoarea și demnitatea sistemului românesc de acordare a decorațiilor, cât și onoarea și demnitatea celor care le poartă cu respect față de țară”, a scris deputatul de Bucureşti pe blogul personal.

Bogdan Diaconu a mai avut câteva iniţiative legislative îndreptate împotriva extremismului şi iredentismului maghiar. Mai exact, acesta a propus tăierea finanţărilor mascate din afara ţării pentru politicienii din România, deoarece “fără banii Ungariei, extremismul maghiar din Transilvania s-ar diminua rapid și am stinge astfel un focar de infecţie care dăunează imens României și românilor”. Deasemenea a mai fost depus un proiect legislativ care cere interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist, fiind vizaţi cetăţenii străini care contestă suveranitatea, integritatea şi unitatea României. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile