Proprietarii sunt îngroziți | Cum poți să rămâi fără centrala de apartament

Centrala de apartament este bunul de care nu ar trebui să se atingă nimeni, cel puțin pe timp de iarnă. Însă, există situații când poți să rămâi fără ”nucleul” casei, lucru care îi îngrozește pe proprietari, sperând ca acest moment să vină cât mai târziu ori chiar niciodată.

Centrala termică este un element întâlnit în majoritatea caselor din România după ce, în aproape toată țara, s-a renunțat la sistemul centralizat de încălzire. Centrele termice de apartament sau casă le permit beneficiarilor să controleze mult mai bine consumul, indiferent care este combustibilul folosit, obținând exact atâta apă caldă și căldură cât au nevoie.

Există mai multe tipuri de centrale: gaz, curent electric, lemn etc. Directivele europene transmit că centralele termice pe gaz acceptate spre vânzare sunt cele în condensație.

Mulți utilizatori de centrale termice pe gaz uită că este vorba despre un echipament care funcționează zilnic și că are nevoie de revizii și de o întreținere corectă pentru a continua să meargă pentru o perioadă cât mai lungă în condiții normale.

În cazul în care centrala nu beneficiază de aceste operațiuni, vor apărea defecțiuni care o vor împiedica să funcționeze ca în zilele bune. Pe lângă defecțiuni, pot apărea accidente cu urmări tragice.

Cert este că una dintre cele mai bune metode de prevenire este efectuarea reviziei obligatorii. Astfel, specialiștii vor identifica din timp dacă centrala va avea probleme.

Tot expertul va explica, după caz, că o piesă originală este cea mai indicată pentru ca centrala să funcționeze ca înainte. De asemenea, în ajutor vin și sistemele de regularizare a tensiunii electrice, dar și protecții în caz de cădere a curentului electric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.