Proiect de Lege: Închisoare Pentru “Antițigănism”

Au luat copy-paste din legea împotriva “antisemitismului”.

Politicienii noștri nu sunt deloc originali.

Dar nu e de mirare. Cât de creative pot fi niște cozi de topor?

(H)adevărul:

Mai mulţi deputaţi PSD şi minorităţi au depus, în Parlament, un proiect legislativ care prevede stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, mai exact pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 10 ani.

Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.

Punerea la dispoziția publicului de știri și informații se pedepsește cu închisoarea? Vă dați seama ce ați citit?

La revedere presă alternativă, adio postări pe facebook, saionara știri despre bătăi cu topoare în Craiova.

Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste”, prevede proiectul legislativ, arată mediafax.ro. Totodată, „nu constituie infracţiune dacă vânzarea de simboluri atiţigăniste este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”.

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulţi deputaţi PSD şi minorităţi. Iniţiatorii motivează că această propunere legislatvă este necesară deoarece doctrinele anti-rome nu au putut fi combătute prin actuala legislaţie.

Pe lângă faptul că legea e anticonstituțională (ca și celelalte 3 legi antiromânești, oug 31/2002, legea 217/2015, legea vexler) chiar sunt curios cine va îndrăzni să o aplice.

Citeste tot materialul pe Incorect Politic

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.