Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani. Ploile NU pleaca!

Vremea se va încălzi în toată ţara, dar ploile şi vântul puternic nu se lasă duse, anunţă meteorologii. Temperaturile vor ajunge şi la 34 de grade în unele zone ale ţării până pe 15 iunie, când vor începe să scadă, manifestându-se totodată ploi frecvente şi instabilitate atmosferică.

În Banat, vremea va fi în încălzire până spre sfârşitul săptămânii, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 30 la 34 de grade, iar a minimelor de la 16 la 18 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine relativ constante pînă la finalul intervalului, astfel că media maximelor va fi între 28 şi 30 de grade, iar a minimelor între 14 şi 17 grade. Meteorologii anunţă că vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în a doua săptămână.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat. Valorile termice vor fi în creştere de la o medie a maximelor de 30 de grade în primele zile, până la 34 de grade în data de 15 iunie, apoi, după o scădere bruscă dar nu accentuată, se vor menţine la medii de 28 de grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 16 grade în primele zile, apoi vor creşte uşor spre 18 grade la finalul primei săptămâni şi ulterior se vor menţine în medie la valori de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în a doua săptămână.

Şi în Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată în prima săptămână, astfel că la începutul ei media maximelor termice va fi de 28 de grade, iar la final va atinge 32 de grade. În primele ile din săptămâna a doua temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menţine constante, în medie la valori de 27 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între 13 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 15 – 18 iunie. Temporar vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la mijlocul primei săptămâni şi din nou în săptămâna a doua.

În Maramureş, vremea se va încălzi treptat de la mijlocul primei săptămâni până la finalul acesteia, astfel că media maximelor termice va creşte de la 30 de grade spre valori de 32 de grade, însă în cea de a doua săptămână va marca o scădere spre medii de 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 17 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 14 – 18 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după-amiaza, mai ales în a doua săptămână de prognoză.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 şi 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, iar mediile maximelor vor ajunge la valori de 28 de grade şi se vor menţine aşa până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative în prima jumătate a intervalului, se vor situa în jurul a 17 grade, apoi vor scădea uşor spre 15…16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17-20 iunie.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 – 17 iunie, cand valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. În restul intervalului regimul termic diurn va depăşi doar uşor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 – 19 iunie. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

În Muntenia, până în data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Apoi, vor marca o scădere uşoară la valori de 30 de grade şi ulterior nu vor mai avea variaţii semnificative. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în intervalul 10 – 19 iunie când se vor situa în medie între 17 şi 18 grade, apoi vor coborî la medii de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în intervalele 10 – 12 iunie şi 17 – 23 iunie.

În Oltenia, până în data de 15 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere semnificativă de la medii de 28 de grade, la 32…33 de grade, stfel că vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. În intervalul 16 – 18 iunie vor scădea uşor spre medii de 30 de grade şi se vor menţine în jurul acestei valori. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 16 şi 18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, în prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că în weekend media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 11…13 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte uşor, cu medii de 1…2 grade faţă de intervalul anterior atât la maxime cât şi la minime. Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *