Profilul psihologic al bărbatului care a agresat sexual doi copii. Surse: MAI EXISTA UNUL IN LIBERTATE SI LA BUZAU!

Alertă în Bucuresti, unde un bărbat periculos este căutat de poliţie după ce a agresat sexual doi copii mici într-un lift.

Individul i-ar fi urmărit pe cei doi fraţi, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 9 ani, a păşit după ei în ascensor, unde i-a pipăit şi i-a sărutat. Apoi a oprit liftul la unul dintre etaje şi a continuat să-i agreseze. Scenele greu de privit au fost surprinse de camerele de supraveghere din bloc.

Oamenii legii spun că au un cerc de suspecţi şi că, până acum, au fost audiate cinci persoane în legătură cu acest caz.

”Mulţumim tuturor cetăţenilor pentru informaţiile transmise şi vă asigurăm că acestea sunt verificate de colegii noştri”, este mesajul transis de Poliţia Română.

Vineri dimineaţă, cei mici mergeau la o vecină în grijă căreia mama îi lăsase pentru câteva ore. Când au intrat în bloc, bărbatul s-a strecurat după ei, în lift.

“Copiii intrau în scară şi s-au uitat în spate şi au văzut că vine un om în urma lor şi au ţinut uşa. I-au zis individului că stau la etajul 4 şi el le-a zis ”mai vedem după aia””, povestește o prietenă de familie.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum, imediat după ce – precaut – individul închide uşile liftului, le vorbeşte celor doi copii, iar primul gest pe care îl face este să o sărute pe fetiţa de 5 ani, în repetate rânduri, apoi şi pe băieţel.

După care îşi concentrează din nou atenţia asupra fetiţei. O ia în braţe şi, când liftul se opreşte, iese cu ea la etajul 8 al blocului.

“Domnul a insistat, din câte mi-au zis, să rămână cu ei acolo şi apoi a început acele lucruri odioase: i-a pipăit, i-a pupat. A stat cu ei circa 10 minute la etajul 8, unde a şi ridicat-o pe palier, pe un geam al palierului şi după astea 10 minute au coborât”, spune mama celor doi copii.

Camerele de supraveghere îl surprind din nou pe individ cu cei doi copilaşi, de data aceasta, pe holul blocului, la etaj. Într-un gest disperat, băieţelul deschide uşa liftului.

“A venit băiatul şi a zis că a fost cu un domn sus şi în loc să-l oprească la etajul patru, l-a oprit la etajul opt şi i-a băgat lui mâna la… a pipăit-o pe fetiță la fund”, spune tatăl celor doi copii.

Apoi bărbatul o ia din nou în braţe pe cea mică, însă ea pare să se zbată, intra din nou în lift, unde o atinge din nou. În final, individul deschide uşa ascensorului şi îi lasă pe cei doi copii să plece.

Odată ce s-au văzut scăpaţi, copiii au povestit imediat părinţilor ce au păţit. Şocaţi, oamenii au cerut imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi au mers la poliţie.

Psihologii spun că suspectul pare a fi obişnuit cu astfel de gesturi. Cei mici nu au reacţionat, cel mai probabil, din cauza şocului.

Gabriel Diaconu, psiholog: “Este o personalitate retrasă, compulsivă, care acţionează sub presiunea unei urgenţe oarecare, dar care a mai făcut asta, care şi-a ales locul şi care alege acest loc pe undeva, pentru că are o semnificaţie simbolică pentru el, iar în acelaşi timp este un loc unde îşi poate manifesta nevoia de a domina. În general, copiii în faţa unui adult au tendinţa să aibă aceeaşi reacţie de a se supune, mai ales la vârste mici sau foarte mici.”

Poliţiştii analizează acum imaginile de pe camerele de supraveghere. Din păcate, astfel de probe nu vor mai putea fi folosite dacă va fi modificat Codul de Procedura Penală. Deşi cei doi copii vor fi audiaţi, e posibil ca din cauza traumei să nu-şi amintească indicii importante.

Dan Antonescu, specialist criminalist: “Am fi avut mărturiile a doi copii, mărturii care oricând pot fi subiective, pot exagera ei sau pot uita ceva. În schimb, imaginile există, acelea nu mint. Acest individ ar putea scăpa dacă acele imagini nu ar fi considerate probe.”

CAZ SIMILAR CU UN BOLNAV PSIHIC SI LA BUZAU:

TEROARE pe strazile din Buzau! Celebrul obsedat sexual Ducu Raţă a atacat din nou!

Celebrul obsedat sexual Ducu Raţă, condamnat la puşcărie pentru hărţuire sexuală, a trecut la o nouă etapă a infracţiunilor. În seara de Crăciun, Ducu Raţă, fost elev al unui liceu industrial din municipiul Buzău, a agresat o tînără de 34 de ani din oraş şi a încercat să o violeze în faţa blocului în care încerca să intre. Raţă a urmărit cetăţeanca, a încolţit-o în faţa uşii, a pipăit-o şi apoi a lovit-o cu sălbăticie. Spre norocul ei, victima a ţipat, s-a zbătut şi a încercat să evite violul însă s-a ales cu multiple traumatisme craniene plus fractură de piramidă nazală la care s-a adăugat o stare de şoc care n-a dispărut nici pînă azi.

Prins după două ore

Anunţaţi de vecini şi prieteni cu care locuieşte fata, poliţiştii au demarat o serie de cercetări, iar în două ore de la producerea agresiunii l-a identificat pe agresor pe care l-au dus la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde a stat cîteva zile internat, apoi a fost pus în libertate. Aşadar, în aceste momente, Ducu Raţă e liber ca pasărea cerului, iar dosarul său este lucrat de poliţiştii de la Judiciar din Poliţia Municipiului pentru hărţuire sexuală şi loviri. Rămîne de văzut ce se va întîmpla în continuare cu acest individ care, în urma investigaţiilor medicale specifice dispuse în dosarul anterior, a fost găsit ca avînd discernămînt. Drept pentru care a şi făcut circa 2 ani de puşcărie, instituţie din care a ieşit mai doritor să săvîrşească acest tip de infracţiuni, doar că acum le face şi cu violenţă. În mod evident, problema care se pune stringent cînd e vorba despre astfel de cazuri este pericolul pe care indivizi precum Ducu Raţă îl reprezintă pentru cetăţenii de pe stradă. În speţa de faţă avem de-a face cu un ins nărăvit în rele care n-a învăţat nimic din perioada de detenţie, ci a ieşit din puşcărie şi mai dispus să săvîrşească astfel de acte, şi, în plus, acum a devenit şi violent în acţiunile sale de hărţuire. Pe timpul demarării cercetărilor Raţă zburdă în libertate şi va face în mod cert ceea ce a făcut şi pînă acum. Ancheta şi judecata vor dura, după cum bine ştim din experienţă, ani şi ani, răstimp în care Ducu Raţă se află printre noi, dispus să-şi continue activitatea infracţională.

Istoricul lui Raţă

Ducu Raţă a făcut multă vîlvă în rîndurile opiniei publice după ce în 2014 a agresat sexual o elevă în scara unui bloc din Micro 5. Fata a scăpat atunci mai uşor, dar ancheta Poliţiei a scos la iveală că tînărul, atunci în vîrstă de 19 ani, mai săvîrşise şi alte patru fapte penale de aceeaşi natură, doar că se limita numai la pipăieli. Astăzi vedem că omul a ajuns şi violent, din moment ce a zdrobit în bătaie o fată complet nevinovată pe care însă a urmărit-o un timp, înainte să acţioneze. În aceste condiţii nu rămîne de observat decît că societatea nu are la dispoziţie nişte pîrghii prin care astfel de recidivişti să nu mai poată să rămînă printre oameni. Probabil, e urgent necesar să se ia în calcul amenajarea unor aşezăminte speciale în care unii ca Ducu Raţă să fie internaţi pînă cînd vor ajunge, din nou, în puşcărie.

INCA UN CAZ SEMNALAT TOT LA BUZAU: ATENTIE PARINTI: LABAGIU SALTAT DE POLITIE PENTRU CĂ SE MASTURBA LÂNGĂ UN LOC DE JOACĂ PENTRU COPII

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *