Profetie TERIBILA a unui investitor legendar. America este în stare de șoc!

Legendarul investitor Michael Burry, cunoscut din filmul „The Big Short”, avertizează că americanii își epuizează toate economiile și practic, în câteva luni, ar putea să nu mai aibă nimic.

Profeția teribilă a celui care a prevăzut marea criză: ”Oamenii își vor pierde economiile în câteva luni”
Potrivit lui Burry, economia Americii ar putea avea de suferit în momentul în care oamenii își vor goli conturile de economii. Burry a devenit faimos în SUA pentru că a anticipat izbucnirea marii crize economice din 2007-2008, scrie Businesinssider.

Economia SUA este susținută de consumatori care își deschid din ce în ce mai mult pușculițele. America ar putea intra în recesiune, în momentul în care economiile oamenilor se vor epuiza până la sfârșitul acestui an, a scris Michael Burry într-un mesaj pe Twitter, pe care ulterior l-a șters.

Economiile personale au scăzut de la peste 25% din PIB în 2021, la aproximativ 3,8%
„Linia roșie este la cel mai scăzut nivel istoric, la 1,5%, stabilit în iulie 2005. Rata de epuizare a economiilor ar putea atinge acel nivel între septembrie și decembrie anul acesta. E vremea împrumutului”, a scris investitorul. El a atașat un grafic care arată că economiile personale din SUA au scăzut de la peste 25% din PIB, în primăvara lui 2021, la aproximativ 3,8% în prezent și urmează să atingă un nou record, de sub 1,5%, în acest an.

Consumatorii dau iama în conturile de economii pentru a face față inflației
În opinia lui Burry, consumatorii dau iama în conturile de economii pentru a face față inflației și costurilor ridicate la alimente, energie și locuințe. El spune că o recesiune este tot mai probabilă, odată ce banii economisiți se vor epuiza.

Burry a lansat mai multe avertismente similare pe Twitter în ultimele săptămâni, amintește Businesinssider.

Probleme pentru creșterea economică și profiturile corporative
De exemplu, el a spus că economiile în scădere ale americanilor și datoriile tot mai mari ale cardurilor de credit ar putea provoca probleme pentru creșterea economică și profiturile corporative.
„Este iminentă o recesiune a consumatorilor și tot mai multe probleme cu câștigurile”, a spus el.

Într-un alt tweet, Burry a amintit că americanii au beneficiat de împrumuturi, oferte de refinanțare și sprijin fiscal indirect în timpul pandemiei. Acum însă inflația, creșterea ratelor dobânzilor și scăderea prețurilor activelor pun la grea încercare banii americanilor.

”Oracolul” de la Scion prezice dezastre și calamități
Șeful de la Scion Asset Management a devenit cunoscut pentru că a prezis și a profitat de pe urma prăbușirii bulei imobiliare, de la mijlocul anilor 2000. De asemenea, Burry este renumit pentru că a prezis diferite calamități și dezastre. Investitorul american și-a șters anul trecut contul de Twitter, după ce a avertizat asupra unei bule colosale a prețurilor activelor, anticipînd cel mai grav accident din istorie. Mai mult decât atât, el a comparat declinul actual al pieței cu explozia imobiliarelor.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *