Profeția lui Raed Arafat! Ce ar putea să se întâmple în România. Semnal de alarmă!


Raed Arafat, a vorbit, vineri seara, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, despre situaţia coronavirus din România, atrăgând atenţia că oamenii trebuie să înţeleagă că autorităţile încearcă să atenueze impactul coronavirus în ţară, însă numărul cazurilor şi deceselor din ţară va creşte.

Raed Arafat a explicat, vineri seara, la Antena 3, că numărul cazurilor de infectări cu coronavirus va crește în perioada următoare. De asemenea, acest lucru este valabil și în cazul deceselor.

„Creștere de număr de cazuri, fără discuție, va fi. Decese vor fi, din păcate. Să vă dau cifre… acest lucru nu îl voi face niciodată, chiar dacă circulă diferite estimări. Estimările rămân estimări. Dacă luăm unele măsuri, e posibil să vedem că cifra staționează sau crește încet”, a explicat Raed Arafat în emisiunea lui Radu Tudor.

Raed Arafat, semnal de alarmă
Arafat trage un semnal de alarmă și atrage atenţia că dacă populația nu înțelege măsurile luate de autorități, riscul este să apară focare incontrolabile

”Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limită un pic impactul. Actorul principal, actorul nostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare. Sunt deja măsuri de distanțare socială luate. Am fost printre cei care au luat măsurile mult mai repede ca alte țări în comparație cu numărul cazurilor. Acest lucru ne-a ajutat să se prelungească perioada în care apar cazurile mai multe. E foarte mult de făcut încă. În ultimele săptămâni nu cred că pleacă cineva mai devreme de ora 23:00-00:00. E realitatea situației. Nu e propagandă.”, a spus Raed Arafat.

Şantaj pe piaţa stocurilor de materiale
Arafat a vorbit despre șantajul din piață cu privire la stocurile de materiale necesare în lupta contra coronavirus. Șeful DSU a spus exclusiv pentru Antena 3 că prețurile anumitor echipamente e mai mare și cu 15 ori.

”S-a discutat despre necesitatea de a avea stocuri de rezervă pentru orice țară și stocuri adecvate. Oamnii nu înțelegeau de ce trebuie să plătim bani să creem stocuri. Au început colegi să spună că pentru pandemie ne trebuie doar vaccinul pentru ebola. Lumea nu a vrut să creadă așa ceva. Acum fugim după echipamente. E șantajul din piață care are loc. Se vorbea și materiale de 15 ori mai scumpe. Sper că vom trece de această criză. Lecția e că trebuie să fim din ce în ce mai pregătiți. Să lăsăm un procent, o sumă, indiferent cât de departe e problema aceea de noi.”, a mai spus Raed Arafat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *